Avcılar'da her canlı çok değerli

Avcılar'da her canlı çok değerli
Avcılar Belediyesi her canlının yaşama hakkına sahip olduğu bilinciyle hizmetlerini sürdürmeye devam ediyor.
Daha önce de Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’nin talimatı ile köpek ve kedilerin rehabilitesi için korunaklı oyun parkı yapılmıştı. Oyun Alanları’nın hayvan barınaklarına göre en büyük avantajı olaraksa; terk edilmiş ya da sokakta yaşayan hayvanlar için sadece kısırlaştırılıp, tel örgü içinde yaşadıkları alanlar yerine, psikolojik destek görüp oynayacakları ve daha fazla sevgi ile eğitim görebilecekleri yerler olması dikkatleri çekiyor. Oyun Alanları’nın yapımın da ise yine Avcılar Belediyesi tarafından “Geri Dönüşüm” ile kazandırılan malzemeler kullanılıyor.

Avcılar’ın Toprak Anası lakaplı Başkan Dr. Handan Toprak Benli ise ilçesinde yaşayan sokak hayvanlarına da sahip çıkarak isminin hakkını fazlası ile veriyor. Sokak hayvanları rehabilite merkezinde her türlü veterinerlik hizmeti verildiğini kaydeden Başkan Benli; “Hayvanlar burada tedavi sürecinde, biz barınaklara karşı olduğumuz için tel kafes içinde olmaları yerine geri dönüşüm malzemelerinden yaptığımız oyun parkında vakit geçiriyorlar” dedi.

AVCILAR’DA GÜZELLİK YARIŞMASI

Avcılar Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında Köpek Güzellik Yarışması düzenledi. Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Gümüşpala Şantiyesi’nde gerçekleşen Köpek Güzellik Yarışması’na katılımın yoğun olduğu gözlendi. Sokak hayvanlarına sahip çıkılması, daha iyi davranılması ve satın almak yerine sahiplendirilmesi temalı konuşmaların yapıldığı programda; Avcılarlı çocuklar barınakta yaşayan hayvanlara yoğun sevgi gösterilerinde bulundu. Birbirinden güzel köpeklerin yarıştığı programda ilk 3’e giren hayvanlara mama hediyesi verilirken sahiplerine de kupaları teslim edildi.

YARIŞMANIN GÖZDESİ MAX OLDU

Yarışmanın en çok alkış alan köpeği ise Rottweiler cinsi Max oldu. Bir ayağı olmayan Max’i daha önceki sahibi ayağı kesildikten sonra barınakta bırakmış ve uyutulmasını istemiş. Avcılar Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ise Max’e kıyamadıkları için onu yaşatmaya karar vermişler. Avcılar Belediyesi Veterinerlerinden İlker Tülek ise Max’i sahiplenmiş ve sevgi ile nelerin başarılabileceğini beraber ispatlamışlar.

Yarışma sırasında gelen misafirlere Avcılar Belediyesi ekiplerince çeşitli ikramlar yapılırken, yarışmanın bitiminde Avcılar Belediyesi tarafından geri dönüşüm malzemeleri ile yapılmış Köpek Oyun Alanı’nda çocuklar, eğitimli köpeklerle eğlenceli dakikalar geçirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.