Avcılar'da Panik Yaşandı: Mahalleli Sokağa Döküldü

Avcılar'da Panik Yaşandı: Mahalleli Sokağa Döküldü
Avcılar'da henüz bilinmeyen nedenle yanan elektrik kabloları sokak ortasında havai fişek gibi patlayarak trafonun yanmasına sebep oldu.
Avcılar'da henüz bilinmeyen nedenle yanan elektrik kabloları sokak ortasında havai fişek gibi patlayarak trafonun yanmasına sebep oldu. Yanan kablolardan dolayı mahallede panik yaşanırken, trafonun yanması vatandaşları mağdur etti. Olay, akşam saatlerinde Avcılar Cihangir Mahallesi Sanayi Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, sokak üzerinde bulunan elektrik kabloları henüz bilinmeyen bir sebeple yanmaya başladı. Çıkan yangını söndüren vatandaşlar kısa süre sonra başka bir şok daha yaşadı. Sokak üzerinde bulunan başka bir elektrik diğerinde de patlamalar sonrası yanma meydana geldi. Patlamanın etkisiyle kopan elektrik kabloları sokağa saçıldı. Sokak üzerinde yanan kablolar büyük bir gürültüyle adeta havai fişek gibi patlarken, mahallede panik yaşandı. Patlamaların artması üzerine vatandaşlar itfaiye ve elektrik ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler kabloları ve yanan trafoya müdahale etti.

MUM IŞIĞINDA OTURDULAR

İtfaiye ekipleri çıkan yangını kısa süre içerisinde söndürürken, elektrik ekipleri yeniden kablo ekleyerek tamir etmeye çalıştı. Cadde üzerinde elektriği olmayan vatandaşlar evlerinde mum ışığında oturmak zorunda kaldı. Çalışmaları takip eden mahalle sakinleri trafo patlamalarının sürekli olduğunu ve periyodik olarak elektrik kesintisi dolayısıyla mağdur olduklarını belirtti. Yüksek gerilim hattına yakın bir noktada meydana gelen patlamalar mahallede büyük panik yaşattı

" ELEKTRİKLER KESİLDİĞİ ZAMAN TRAFO YANDIĞINI ANLIYORUZ"

Kabloların yanmasından dolayı karanlıkta kalan mahalle sakini Serhat Sağlam, "İleride patlama sesleri duyduk, haliyle koştuk müdahale etmeye çalıştık. Biraz sonra ekipler geldi kısa bir süre uğraşıp gittiler. Ardından bir alt sokakta bulunan elektrik direğinde yangın çıktı ve trafo parladı. Bu patlamalar periyodik aralıklarla sürekli oluyor. Elektrikler kesildiği zaman direkt olarak burada trafo yandığını anlıyoruz" dedi.

"EKLEME KABLO YAPINCA PATLAMALAR OLUYOR"

Mahalle sakini Durmuş Türkay ise, "Sokak üzerinde bulunan kabloların yer altına alınmasını istedik, dilekçe verin gibi başka bahanelerle bunları yapmadılar. Bu cadde üzerinde sürekli bu kesintiler oluyor. Geliyorlar kablolara ekleme yapıyorlar, biz kabloların değişmesi gerektiğini söylüyoruz ekleme yapılınca gene patlamalar oluyor ama bizi dinleyen yok" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.