Avcılar Halkı Olası Bir Afete Hazır

Avcılar Halkı Olası Bir Afete Hazır
Çağdaş ve uygar toplumlar organize olmuş toplumlardır, söylemi ile hareket eden Avcılar Belediyesi, eğitim, sanat ve kültürel anlamda devam ettiği çalışmalarına, sosyal sorumluluk projeleri ile de hız kesmeden devam ediyor.
 Avcılar Belediyesi tarafından gelenekselleştirilerek, her ayın son pazartesi günü gerçekleşen ABAG (Avcılar Belediyesi Afet Gönüllüleri) Eğitim Toplantısı, Zübeyde Hanım Nikah Sarayı Salonu’nda gerçekleşti.

ABAG Toplantıları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Afet Yönetim Uzmanı Özden Işık, Sivil savunma Uzmanı İbrahim Berber’in anlatımı ile gerçekleşen ‘‘Afetlerde Yaralı Taşıma Teknikleri” konu başlıklı toplantıya Avcılarlı vatandaşların ilgisi yoğundu.

Eğitim seminerinde; olası bir afet durumunda yaralanan kişileri sağlık ekiplerine ulaştırıncaya kadar geçecek sürede, nasıl davranılması gerektiği, eldeki yöntemlerle nasıl yardımcı olunması gerektiği ve sonrasında kalıcı bir hasara sebep olmamak için doğru davranış yöntemleri ve doğru taşıma tekniklerin nasıl olması gerektiği anlatıldı.

Avcılar Belediyesi Afete Hazırlıkta Bir Adım Önde

Afetlere karşı hazırlık çalışmalarına hız kesmeden devam eden Avcılar Belediyesi; Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu’nun açılışını 2015 yılı Ağustos ayında gerçekleştirmişti. Bir süre önce Afet Bilgi Sistemi’ni (ABİS) hizmete sunarak ABAG (Avcılar Belediyesi Afet Gönüllüleri) projesini başlatmıştı.


Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’nin proje kapsamında başlattığı; ‘’Depremin Ne Zaman ve Kaç Şiddetinde Olacağı Değil, Ne Kadar Hazırlıklı Olduğumuz Önemlidir.’’ slogan ile bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları her ay düzenli olarak devam ediyor.


Gönüllü Örgütlenmeyle Depreme Hazırlık


Afetler yaşandığında ilk 72 saatin önemi oldukça fazladır. Bu saatler altın saatler olarak adlandırılmaktadır. İlk üç gün içinde yapılacak kurtarma çalışmalarında insanların hayatta kalma oranları oldukça yüksek olmaktadır.

Olası bir afete karşı bilgi ve eğitimin rolünün önemine dikkat çekilen proje ile ilçe genelinde gönüllü bir yardım ekibi oluşturmak hedeflenmekte.

Avcılarda yaşanacak olası bir afet durumunda ilçede yaşayan vatandaşlarla kurulacak bir iletişim köprüsü müdahalelerin çok daha etkin kılınması, yapılacak ilk kurtarma ve yardım çalışmalarına yardımcı olunması için kurulan ABAG projesine 18-60 yaş arasında vatandaşlar müracaat edebiliyor.


ABAG ekibine katılmak isteyenler Avcılar Belediyesi’nin www.avcilar.bel.tr web üzerinden, 0533 139 99 20numaralı telefonu arayarak ve her ayın son Pazartesi günü düzenlenen eğitim programına katılarak müracaat edebiliyor.


Afet gönüllüsü olmak isteyen gönüllüler her ay düzenli olarak gerçekleştirilen eğitim toplantılarıyla, olası bir depremde arama ve kurtarma faaliyetlerine karşı hazırlanıyor, bu sayede geniş bir eğitim programı ile sistematik bir kurtarma ağı oluşturuluyor.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.