Avcılar temiz çevre için çalışıyor

Avcılar temiz çevre için çalışıyor
Atık yağ denetimleri devam ediyor, geri dönüşüm kumbaraları yenileniyor.
Avcılar Belediyesi çevre ve doğaya verdiği önemle “Çevre Dostu Belediyecilik” anlayışı gereği, temiz bir çevre ve sağlıklı bir yaşam için çalışmalarını sürdürüyor.

Avcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Avcılar’da bulunan işyerlerinde gürültü kirliliği, görüntü kirliliği, hava kirliliği, toprak kirliliği, su kirliliği ve tehlikeli atıklar, kimyasal atıklar, atık pil, atık yağ, atık ambalaj, atık lastik, atık cam vb. açığa çıkan atıklar konularında denetimler gerçekleştiriliyor. Denetimlerde öncelikli olarak işyerleri yetkililerini gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıda bulunuluyor. Uyarılara rağmen gerekli önlemleri almayan işyerleri hakkında ilgili kurumlarla koordineli olarak yasal işlem süreci başlatıyor.

ATIK YAĞ DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR

Avcılar’da atık yağı açığa çıkaran tüm işyerleri Avcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı teknik elemanlar tarafından denetleniyor. Denetimlerde lisanslı geri dönüşüm firması ile atık yağ sözleşmesi bulunmayan işyerlerinin sözleşmeleri yapılıyor. Bu sayede atık yağların kanalizasyon, çöp ve yere atılması önlenerek, biyodizel oluşması için lisanslı geri dönüşüm firmasına teslim ediliyor.


Bir litre atık yağın bir milyon litre suyu kirlettiğini belirten yetkililer, atık yağların lavabolara dökülmemesi ve çöpe atılmaması konusunda uyarıda bulundu. Yetkililer ayrıca atık yağları biriktirenlerin Avcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün 0212 695 62 00 -177 numaralı telefonundan ve 444 28 45 Alo Atık Yağ hattından iletişime geçmelerini istediler.


GERİ DÖNÜŞÜM KUMBARALARI YENİLENİYOR

Avcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ambalaj atıklarının toplanması için ilçede bulunan geri dönüşüm kumbaralarını yenileme çalışmalarına devam ediyor. Yapılan çalışma kapsamında, Avcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol müdürlüğü ile anlaşmalı lisanslı firma tarafından yıpranmış ve tadilat gerektiren geri dönüşüm kumbaraları yenilenerek, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda belirlenen noktalara yeni geri dönüşüm kumbaraları bırakılıyor. Geri dönüşüm kumbaraları ile kompozit, metal, kağıt, plastik, şişe vb. atıklar toplanarak doğanın korunmasına katkı sağlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.