Avcılar'da Ata'yla Cumhuriyet kutlaması

Avcılar'da Ata'yla Cumhuriyet kutlaması
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli Avcılar halkını, Ata'sı ile buluşturdu.
Avcılar Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, Avcılar Halkını (uygulanan özel bir fotoğraf çekim ile) ATA’sı ile buluşturdu.
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’nin katkıları ile, 29 Ekim 2014 Çarşamba günü, Avcılar Belediyesi özel bir çalışmayla imza atarak halkın beğenisini topladı.

TEKNOLOJİ İLE TARİH BULUŞTU

Avcılar Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün geliştirdiği bir yazılım eşliğinde fotoğraf çekilen vatandaşlar, Mustafa Kemal Atatürk’ün yer aldı “tarihten bir fotoğraf içerisinde” yer alarak, tarihe tanıklık ettiler.
Cumhuriyet’in ilanının 91. yılında, Avcılar Belediyesi Binasının önünde kurulan çadırda yapılan ve “teknoloji ile tarihi buluşturan” uygulama şöyle gerçekleşti:

Öncelikle uygulamaya katılan kişinin, kurulan yeşil perde önünde fotoğrafı çekildi. Ardından, Key’leme teknolojisi ile vatandaşın resmi Mustafa Kemal Atatürk’ün bulunduğu eski bir fotoğraf karesinin içerisine montajı yapıldı. Daha sonra yapılan çekimin çıktısı alınarak vatandaşlara hediye edildi. Böylece, vatandaşlar tarihten bir kare içerisinde Ata’sı ile buluşmuş oldu.

Bu özel fotoğraf çekimine katılarak vatandaşlarla sohbet eden Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, “29 Ekim’de tarihe tanıklık ettik. Dijital bir ortamda yapılan çekimle tarihi görüntülerin içerisinde yer aldık. Bir hayali gerçekleştirmiş olduk. Fotoğrafla da olsa Mustafa Kemal Atatürk ile buluştuk” dedi.

Avcılar Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Umut Kaya da uygulama hakkında bilgi vererek, “Atatürk’ün bir kabulde çekilmiş fotoğrafını, teknoloji ile buluşturduk. Vatandaşların görüntüsünü bu kare içerisine montajlayarak güzel bir anı oluşturduk” diye konuştu.

FARKLI VE ANLAMLI BİR UYGULAMA OLDU

Öte yandan, uygulamaya yoğun ilgi gösteren Avcılar Halkı da Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’ye gerçekleştirilen anlamlı hizmet için teşekkür etti.

Vatandaşlar, “Avcılar Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda güzel ve farklı bir çalışma yaptı. Sayın Başkanımızı tebrik ediyoruz. Çok gurur verici bir etkinlik oldu" şeklinde konuştu.

Bu arada etkinliğe Avcılar Belediye Başkan Yardımcısı Burçin Baykal ve Avcılar Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.