Avcılar’da “Dünya Çevre Günü” Kutlanacak

Avcılar’da “Dünya Çevre Günü” Kutlanacak
Avcılar Belediyesi “Dünya Çevre Günü”nü çeşitli etkinliklerle kutluyor.

Çevre duyarlılığının artırılması amacıyla, “Dünya Çevre Günü” Avcılar Belediyesi’nin düzenleyeceği çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 2-7 Haziran Çevre Haftası kapsamında Avcılar Belediyesi tarafından hazırlanan  “Dünya Çevre Günü” kutlama etkinlikleri 3 Haziran Çarşamba günü saat 12.00’da Sabancı Anadolu Lisesi Bando Ekibi ile Marmara Caddesi Atatürk Heykeli önünden Belediye Meydanı’na kadar yapılacak olan Çevre Yürüyüşü ile başlayacak. Belediye Meydanı’nda yapılacak olan etkinliğinin açılış konuşmasını Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli yapacak. Avcılar İlçe Kaymakamı Hulusi Doğan’ın günün anlam ve önemine ilişkin yapacağı konuşmanın ardından, Avcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün bilgilendirme konuşması yapılacak.

 

Konuşmaların ardından Cihangir İlkokulu tarafından geri dönüşüm maddeleri kullanılarak hazırlanan giysilerden oluşan, geri dönüşüm defilesi sunulacak. Gülümse Anaokulu çevre tiyatrosu, Özel Babahan Anaokulu Bale Gösterisi, Çevko geri dönüşüm tiyatrosu gösterileri ile devam edecek etkinlikte, Avcılar Belediyesi Konservatuarı Çok Sesli Gençlik Korosu müzik dinletisi sunacak. Etkinlik Avcılar Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin halk oyunları gösterisinin ardından, ödül töreni ile son bulacak.

 

Çevreye Verilen Zarar İnsanlığa Verilen Zarardır

 

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli; “Hayatımızda büyük önem taşıyan çevre, mevcut olan tüm değerleri ile birlikte sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürebilmemiz için korumamız gereken önemli bir değerdir. Çeşitli nedenlerden dolayı çevrenin tahrip edilmesi ve kirletilmesi insan sağlığını olumsuz yönde etkilemekte ve gelecek nesillerimiz için büyük tehlike oluşturmaktadır. Çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve çevreyi korumak, gelecek nesillere sağlıklı bir dünya ve yaşanabilir bir çevre bırakmak hepimizin önemli görevlerinden olmalıdır. Çevreye verdiğimiz zarar aslında insanlığa veriler zarardır. Çevreye verilen önem de insan varlığına verilen önemle eşittir.

‘Dünya Çevre Günü’ dolayısıyla, çevre duyarlılığının artırılması, çocuklarımıza ve gençlere çevre bilinci kazandırılması amacıyla düzenlediğimiz etkinliğimize bütün Avcılarlıları davet ediyoruz” dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.