AVCILAR’DA HAKLARINI BİLEN, BİLİNÇLİ KADINLAR

AVCILAR’DA HAKLARINI BİLEN, BİLİNÇLİ KADINLAR
Avcılar Belediyesi Gülsevin Buket Değirmenci Kadın, Aile ve Dayanışma Merkezi’nde; Kadınlar için sosyal ve toplumsal hayatta dair eğitimler devam ediyor. Yayınlanan Ekim Ayı programının ikinci haftasında eğitim ki Kadının İnsan Hakları konusunu içeriyor.
Alanında uzman kişiler tarafından verilen eğitimde, günlük hayatımızda ve yaşam alanlarımızda karşılaştığımız, problemlerden kaynaklanan hak mağduriyetlerinin önüne geçmek ve kadının insan hakları konusunda bilgilendirmek üzere çalışmalar yapılıyor.
 Avcılar Belediyesi ‘Kadın Dostu Belediyecilik’ kapsamında Mayıs 2014’de Kadın ve Aile Müdürlüğünü kuran Türkiye’de ilk ilçe Belediyesidir. Kadın Aile Müdürlüğü kadınlara; Toplumsal cinsiyet eşitliği temellerinde sosyal hayata katılmaları ve ekonomik özgürlüklerini kazanmalarına yönelik projeler geliştirerek, kadını toplumsal hayata kazandırmayı amaçlıyor. İstanbul’da tek kadın belediye başkanı olması sebebiyle kadın hakları konusunda çalışmalarına göreve geldiğinden beri büyük önem veren Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, İstanbul ve Avcılar’da kadınların sesi olmaya yaptığı projelerle devam ediyor. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.