AVCILAR’DA SÖZ KADINLARIN

AVCILAR’DA SÖZ KADINLARIN
Avcılar Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyerek Emekçi Kadınlar ile bir araya geldi.
 Avcılar, Kadınlar için farklı bir yeri ve önemi olmakla dikkat çekiyor. Marmara Bölgesinin tek kadın Belediye Başkanı olan Dr. Handan TOPRAK BENLİ, bu özelliği öne çıkaran en önemli unsur olarak ortaya çıkıyor. Aynı zamanda Hekimlik yönüyle de dikkat çeken Başkan Toprak Marmara Bölgesinin genelinde en büyük Kadın Temsilcisi olarak görülüyor.


8
Mart Kadınlar Günü programı kapsamında; Barış Manço Kültür Merkezi eğitmenleri ve kursiyerlerin hazırladığı “Benim Adım Kadın” adlı tiyatro ve dans gösterisi sergilendi. Sanatla gelişen ve özgürleşen kadınlara vurgu yapılan gösteri büyük ilgi gördü. Akabinde günün anlam ve önemine dair basın açıklaması yapan Başkan Toprak büyük bir coşkuyla karşılandı. Sık sık alkışlar eşliğinde kesilen konuşması konuşması herkes tarafından takdir edildi.


Avcılar Belediyesi 2014 yılında yeni bir Kadın oluşumu başlattı. Her mahalleden 1000 Kadın bir araya geldi ve Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan TOPRAK BENLİ öncülüğünde 1001 Çiçek Kadın Korusu kuruldu. Bu girişim sadece Avcılar’da değil ulusal düzeyde Kadınların sesini duyurmaya yönelik farkındalık oluşturuyor. Avcılar’daki tüm Kadınlar; ev kadını, anne, hala, teyze veya komşuların Binbir Çiçek Kadın Korosu’nda yer alıyor. “Kadının Sesi Karanlıkta Işıktır” parolasıyla Avcılar’da Kadınlara verilen değerin önemini ortaya çıkarıyor.


Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli yaptığı konuşmasında; “2014 yılının Mayıs ayında Meclise getirdiğimiz ilk önergelerden birisi Kadın ve Aile Müdürlüğü kurmak oldu. Türkiye’nin ilk Kadın ve Aile Müdürlüğünü biz kurduk. Dünya'da bir ilk olarak 2015 Yılında Dünya Kadın Belediye Başkanları zirvesi yaptık. Kadınlarımıza yönelik toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ve kadına şiddeti önlemek için; onları sosyal ve ekonomik hayata katmak İçin ‘Kadın Dostu Belediyecilik’ anlayışıyla kadınlarımızı cinsiyet eşitliği temellerinde özgürleştiren, ekonomik ve sosyal hayata katan projelerimiz var. Bu duygularla sözlerime son verirken tekrardan Tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutlarım.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.