Aziz Yeniay depremi

Aziz Yeniay depremi
KÜÇÜKÇEKMECE Belediye Başkanı Aziz Yeniay, adaylık başvurusu yapmadı. İki dönem belediye başkanlığı yapan Aziz Yeniay Küçükçekmece'yi "Küçük İstanbul" haline getirmişti. Kentsel dönüşümde de büyük başarı elde eden Yeniay'ın neden aday olmadığı merak konus

 İstanbul için adı geçiyordu Küçükçekmece'ye aday olmadı!

 İSTANBUL İÇİN ADI GEÇİYORDU

Aziz Yeniay, Küçükçekmece'de yaptığı başarılı işlerle kısa zamanda adını duyurdu. İkinci döneminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen tek belediye başkanıydı. "Küçük İstanbul" Projesi onu Kadir Topbaş'la karşı karşıya getirdi.

Yaptıklarıyla sık sık medyanın gündeminde yer alan Aziz Yeniay, "Küçükçekmece'nin hizmetkarıyım" diyerek ikinci kez aday olması bile Topbaş'ın ona karşı tavrını değiştirmedi. Çok çalışan, çok iş yapan ama medyada hiç görülmeyen bir Aziz Yeniay çıktı karşımıza ikinci döneminde. 

İstanbul adayları arasında adı geçerken Aziz Yeniay'ın yeniden aday olmaması en çok rakiplerini sevindirdi. Çünkü Aziz Yeniay Küçükçekmece'de markalaşmış bir isimdi. Kişisel oy da hesaba katıldığında Ak Parti'nin Küçükçekmecedeki oy oranının bu dönemde nasıl şekilleneceği merak ediliyor.

AZİZ YENİAY KİMDİR?

1963 yılında Malatya'da doğan Aziz Yeniay, 2004 yılı ve 2009 yılı yerel seçimlerinin sonucunda Küçükçekmece Belediye Başkan'ı olmuştur.

Yeniay,  Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Yükseköğreniminin ardından, "Yüksek Yapılar" alanında yüksek lisansını yapmıştır.

1992 yılı yerel ara seçimleriyle başlayan siyasi hayatı:

1992 - 1994 Güngören Belediye Başkan Yardımcılığı,

1994 - 1999 Esenler Belediye Başkan Vekilliği ve Başkan Yardımcılığı,

1999 - 2004 Zeytinburnu Belediyesinde bir süre Belediye Başkan Vekilliği ve Başkan Yardımcılığı,

Bu görevlerle birlikte;

1995 - 2004 yılları arası 9 Yıl süreyle İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde İmar Komisyonu Başkanlığı ve ayrıca;

1995 - 2004 Yılları arası siyasi partilerde İl Yönetim Kurulu üyeliği,yapmıştır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.