Bahçeşehir Göleti'nde İmar Yeniden Gündemde

Bahçeşehir Göleti'nde İmar Yeniden Gündemde
Başakşehir Belediyesi, Bahçeşehir Göleti’ni imara açıyor.
Başakşehir Belediyesi, Bahçeşehir Göleti’ni imara açıyor. Çocukların oyun alanı ve parkların da içinde bulunduğu yeşil vadinin imara açılmaması için CHP’liler ve vatandaşlar eylem yaptı. Vatandaşlar, yeşil alanın imara açılmasına tepki gösterdi. 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Başakşehir İlçe Teşkilatı ve vatandaşlar, Bahçeşehir Göleti’nin imara açılmasını protesto ederek eylem yaptı. Eyleme katılan Milletvekili Umut Oran, AK Parti’nin yeşil alanları bina ve alış veriş merkezi yaptığını söyledi. Oran, “AKP gelmeden önce İstanbul’da yeşil alan oranı yüzde 3’lerdeydi. Dünyada yeşil alan ortalama 9 metrekare. İstanbul’da 1994’ten beri kişi başına düşen yeşil alan yüzde 1,5’in altına düştü. Çünkü nerede bir meydan görseler, nerede bir yeşil alan görseler, nerede bir ağaç görseler oraya hemen binayı dikiyorlar. Orayı beton çöplüğü haline getiriyorlar. Bahçeşehirlilere sesleniyorum. Eğer sen göletinin satılmasını istemiyorsan o zaman artık AKP’ye oy verme.” diye konuştu. 

Esenyurt eski belediye başkan adayı Çetin Çapan, "Karış karış her Bahçeşehirlinin burada hakkı var. Bırakın mülkiyet anlamında burası bir kentin nefesidir. Hiçbir irade, hiçbir zihniyet, hiçbir ahlak bir kentin nefesini kesemez. Nefesimizin kesilmesine biz de sessiz kalmayız. Bu işin durması lazım. Alt yapıda hiçbir değişiklik yapmadan buraya 4 bin 500 konut geldi eklendi.” dedi. 

Göletin de içinde bulunduğu yeşil alanın yüzde 5’inin imara açılacağını söyleyen Çapan, şöyle devam etti: “Güzel şeyler yapacağız diyerek imara açalım diyorlar. Daha sonra onun bahçeleri genişleyecek. Buradaki kafeler 200 metrekareydi. Bin 500 metrekareye çıkardılar. İşgalci zihniyet. Bir kenti gasp ediyorlar.” 

Milletvekili adayı Eren Erdem ise “AKP adlı malum zihniyetin tabiatla kurduğu münasebet ortada. Gölet alanını, eski mücahit şimdilerde müteahhitlik yapanların, bu alanları imar üzerinden yeniden dizayn etme çalışmasına karşı halkın öfkesinin patladığı bir etkinlik yaşadık.” diye konuştu. 

‘EN UFAK BİR YEŞİL ALAN GÖRSELER, GÖZLERİ DOLAR DOLAR OLUYOR’

CHP milletvekili adayı Doktor Ali Şeker de tepkisini şöyle dile getirdi: “En ufak bir yeşil alan gördüklerinde dolar dolar oluyor gözleri. Ve o alanları bir an önce yandaş bir müteahhide teslim etmenin sevdasına kapılıyorlar. Bu bölgeler belediyelere, kendi gözü gibi baksın diye, yeşil alan olarak korusun diye Bahçeşehirliler tarafından emanet verildi. Bu emanete hıyanet eden bir belediyeyle karşı karşıyayız. Sadece burada değil bütün AKP’li belediyelerde böyle.” 

Eyleme katılan Efgan Bolaç, “Elinde çekiç olan her şeyi çivi zannedermiş. Elinde inşaat firmaları olan bu rantiyerler de her tarafı şantiye zannediyor. Onlar öyle bir yere getirecekler ki ülkeyi, beton çöplüğüne çevirmeye çalışıyorlar. Onların da gideceği yer toprağın altı. Bu gölet, Bahçeşehir halkının. Bu göleti satmak belediyenin haddine değil.” şeklinde konuştu. 

Bahçeşehir Göleti ile ilgili imar değişikliği ilk olarak 2013’te gündeme gelmişti. Çevre Bakanlığı’nın askıya çıkarılan planına göre; gölet etrafındaki yeşil alana binlerce metrekare ticari yapı ve konut yapılabilecekti. Halkın tepkisi üzerine karar geri çekilmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.