Bahçeşehir Göleti satışı yargıda

Bahçeşehir Göleti satışı yargıda
Bahçeşehirşiler Derneği’nin gölet ihalesine yönelik durdurma adımları devam ediyor. Dernek son olarak göletin satışını yargıya taşıdı.
Bahçeşehirliler Derneği (BADER), Başakşehir Belediyesi'nin Resmi Gazetede verdiği ilanla 22 Nisan'da Hasılat ihalesi gerçekleşen Gölet bölgesindeki 607 ada 2-5-6-8-9 ve 10 parsellerinin hasılat paylaşımı ile satışını, ihale öncesinde yargıya taşıdı.
GÖLET İHALESİNDE EN YÜKSEK TEKLİFİ ATMACA VERDİ

Dava 8.İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma kararı şeklinde görülecek.
"GÖLET DEĞİL, BETON PROJESİ OLMASIN"
BADER Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Barış Karabulut, Gölet’in rekrasyon projesi konusunu doğru okumak gerektiğini söyleyerek katılımcılara başlangıçtan, bugüne nasıl bir aşama kaydedildiğini şöyle özetledi:
“Aslında, Gölet projesi 31 Temmuz 2013 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının imar değişikliğini tasdik etmesiyle başladı. Eğer o süreçte BADER olarak karşı çıkmasaydık Gölet ve karşısındaki yeşil yamaçlarda binlerce konut yapılacaktı. Bölge yaşayanlarının kenetlenmesi ile o dönemde başlattığımız imza kampanyası, hukuksal süreç sonuç vermiş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Göletin İmar Planlarını iptal etmişti. Gölet’te imar konusu ta ki 7 Mart 2015 tarihli Belediye Meclisi’nin Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a yetki vermesine kadar gündemde değildi. 2013 yılında Bakanlıkça tasdik edilen projede, turizm, spor ve rekreasyon alanını içeren avam proje ilçe belediyesi tarafından hazırlanacak deniliyor. Rekraasyon alanlarının projelendirilmesinde yüzde 5 imara açılması yasa gereği yapılabilmektedir. Ancak, biz BADER olarak, bu alanın hasılat paylaşımı yoluyla 3. Şahıslara satılmasına karşı çıkıyoruz. Bu alan Bahçeşehirlilere aittir. Kamuya ait bir alanı, kamu yararına kullanmak ve kamu elinde tutmak gerekir. Bahsedilen alan brüt 230.000 metrekare alandır. Belediye’nin terk etmesi zorunlu alanlar çıkarıldığında, net alan 167.000 metrekaredir. İşin acı tarafı, yüzde 5’lik imar hesaplaması yapılırken, net alan üzerinden değil, brüt alan baz alınmaktadır. Bunun neticesinde bu hesaplama ile gölette imara açılacak alanı yüzde 15’e çıkarmaktadır. 11.500 metre kare inşaat alanı, 23000 metrekare beton anlamına gelmektedir. Bu tesislere ulaşmak için yol yapıldığı ve etrafı çevrilmesi gibi teknik detaylar da eklendiğinde 40.000 metre kare alan betona terk edilecek. Yani toplam alanın yüzde 25’i kadar beton Bahçeşehirlilerin karşısına çıkma ihtimali ile karşı karşıyayız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.