Bakırköy'de 150 STK 'hayır' dedi

Bakırköy'de 150 STK 'hayır' dedi
Bakırköy’de faaliyet gösteren yaklaşık 150 Sivil Toplum Kuruşu (STK), Dernek, Vakıf ve Kulüp temsilcileri, Bakırköy Kent Konseyi tarafından düzenlenen programda bir araya geldi.
Programa, Bakırköy Belediye Başkanı ve aynı zamanda Kent Konseyi Başkanı olan Dr. Bülent Kerimoğlu, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, Bakırköy Belediye Meclis Üyeleri ve Muhtarlar da katıldı.

Programa katılan STK temsilcileri kısaca görüşlerini belirterek 16 Nisan’da yapılacak referandumda ‘Hayır’ oyu vereceklerini belirtti.
Aralarında Türk Ocakları, Bakırköylü Girişimci Kadınlar, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Rumeli Yönetici ve İşadamları Derneği, Türk Anneler Derneği, DİSK, Belediye-İş ve Tüm Bel Sen sendikalarının da bulunduğu yaklaşık 150 STK, Dernek, Vakıf ve Kulüp Temsilcisi bu toplantıyla artık sokakta aktif olarak referandum sürecini yakından takip edeceklerini ve değiştirilmek istenen 18 maddenin neler getireceğini büyük bir kararlılıkla halka anlatacakları kararını aldı.

Programın kapanış konuşmasını yapan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu; “Yarınlarımızı, çocuklarımızı, torunlarımızı, geleceğimizi, Türk Milletini; tek adam anlayışının karşısında çoğulculuğu, akılcılığı, özgürlükçülüğü savunmak için buradayız.
Referandum sürecini sevgi diliyle, umutla, hiçbir siyasi parti çatısı altına girmeden, tüm kesimlerle dayanışma içerisinde olarak, ortak akılla yürüteceğiz. Neye Hayır dediğimizi siyasi görüşü ne olursa olsun, herkese anlatmak için, hiç kimseye önyargılı olmadan referandumun sonucunun, Cumhuriyet değerlerine, parlamento sistemine dolayısıyla geleceğimize olan etkilerini anlatmak için sokağa çıkıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.