Bakırköy'de 'hayır' çağrısı

Bakırköy'de 'hayır' çağrısı
Cumhuriyet Halk Partili Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, ”Çocuklarımızın geleceği için hayır diyoruz” dedi.
Bakırköy Cumhuriyet(Özgürlük) Meydanı’nda binlerce yurttaşa seslenen Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, 16 Nisan’da gerçekleşecek anayasa değişikliği oylamasında neden hayır diyeceklerini Bakırköylülerle paylaştı.

Bülent Kerimoğlu yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “ ”Tek adam anlayışından, saltanattan, ümmet anlayışından ülkemizi kurtaran başta kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’e karşı borcumuz var. Biz bu ülkeyi miras olarak almadık, çocuklarımızın emaneti olarak aldık ve yarınlara taşımalıyız. 20 yıl sonra çocuklarımız bize; ‘Mustafa Kemal Atatürk size bir ülke emanet etti ve egemenliği siz halkına verdi.


Siz bu egemenliği 2017 yılında yapılan anayasa değişikliği referandumu ile totaliter, otoriter, tek adam anlayışına nasıl teslim ettiniz’ dememeleri için hayır diyeceğiz. Sakın ola; tek adam anlayışına bu referandumla geçit vermeyiniz. Üstüne basarak söylüyorum hayırı; çocuklarımız için istemek zorundayız.


Çocuklarımızın özgür, parlamenter, çoğulcu, akılcı, ortak aklı esas alan ülkede yetişmesi için hayır demeliyiz, bunun için var gücümüzle kalan 30 günde çalışmalıyız. 80 milyonun barış ve huzur içinde, bir arada yaşaması için bunu anlatmalıyız. IŞİD, PKK,FETÖ , yurt dışı güçler hayır diyor diyen siyaset mühendislerine izin vermeyin.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.