BALCI ÜNİVERSİTESİ'NE TAKTİR İDDİALARA DİKKAT!

BALCI ÜNİVERSİTESİ'NE TAKTİR İDDİALARA DİKKAT!
Balcı Üniversitesi adıyla inşa edilen 9 katlı üniversite binasının imar kanununa göre 3 katının bodrum ve otopark olması gerekirken, iki katın perde betonlarının kesilerek sınıflara ayrıldığı, sadece bir kat bodrum bırakıldığı iddiaları son günlerde Siliv

 Belediye ve Birleşik Yapı Denetim Şirketi tarafından her ay denetimi yapılması gereken üniversite inşaatıyla ilgili gerekli denetimlerin yapılıp - yapılmadığı merak konusu olurken, perde betonların kesildiği iddalarına yetkililerden cevap bekleniyor...

ÜNİVERSİTEYE TAKDİR, İDDİALARA DİKKAT!

İşadamı Mehmet Balcı Silivri’de bir üniversite yapıyor. Balcı Üniversitesi adı altında inşaatına başlanan üniversite 9 katlı ve 45 bin metrekareden oluşuyor. 7 bin öğrenci kapasiteli üniversite binasının tamamlandığı belirtilirken, 2015 - 20016 Eğitim Öğretim yılında faaliyete geçmesi hedefleniyor.  

YÖK İNCELEME YAPTI, ONAY BEKLENİYOR

Diğer yandan geçtiğimiz günlerde Üniversite binasında YÖK tarafından incelemelerin yapıldığı ve gerekli onayın beklendiği alınan bilgiler arasında. YÖK’ün Balcı Üniversitesinin binasıyla ilgili de ne karar vereceği kamuoyu tarafından merakla bekleniyor. Bir diğer merak edilen konu ise Müteahhit firma ve müteahhit firmada ki bazı çalışanlar ile aralarında sıkıntı olduğu öğrenilen İşadamı Mehmet Balcı’nın bu iddialar karşısında nasıl bir açıklama yapacağı!

 SİLİVRİ BALCI İLE NASIL TANIŞTI?

Silivri, İşadamı Mehmet Balcı’yı eski Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın döneminde cami inşaatı ile tanıdı. O dönemde cami inşaatını yarım bırakan Balcı daha sonra CHP’li Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile pazarlığa oturarak Üniversite planlarının meclisten geçmesi karşılığında Silivri’ye Kültür Merkezi Binasının kaba inşaatını ve Büyükçavuşlu mahallesine düğün salonu yapma sözüyle karşımıza çıktı.  Büyükçavuşlu mahallesine düğün salonu yapma sözünü yerine getiren Balcı, Kültür Merkezi sözünü yerine getirmedi. Üniversite planlarına karşılık Kültür Merkezi sözü veren İşadamı Mehmet Balcı ile Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar karşılıklı protokol imzaladı. Ancak Kültür Merkezi binasının inşaatına uzun süre başlanmayınca, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İşadamı Mehmet Balcı’nın protokolde ki imzasını inkâr ettiğini kamuoyuna duyurdu. Belediye Başkanı Özcan Işıklar daha sonra imzasını inkar ettiği iddiasında bulunduğu İşadamı Mehmet Balcı’ya Silivri Belediyesi tarafından Mimar Sinan Mahallesinde yapılan Çok Amaçlı Salonun inşaatını vermesi ve yeniden Balcı ile çalışması kafalarda soru işaretleri yaratmıştı. Işıklar’ın imzasını inkâr etti dediği Balcı ile yeniden çalışmaya başlamasına en büyük etkenin ne olduğu ise kamuoyu tarafından ayrıca merak ediliyor.

ÖZEL HABER/ FATMA SARIBIYIK YILDIRIM

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum