Başkan Cem Kara Belediye personeli ile iftar sofrasında buluştu

Başkan Cem Kara Belediye personeli ile iftar sofrasında buluştu
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Belediye personeli ve aileleri ile geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın her yıl Ramazan Ayı’nda geleneksel olarak belediye personeline verdiği iftar yemeği, bu yıl da Çatalca Belediyesi Ailesi’ni bir araya getirdi. Gün boyu aynı mesai ortamını paylaşan belediye çalışanları, Atatürk Spor Kompleksi’nde gerçekleşen iftar programı vesilesiyle Ramazan ayının manevi atmosferini hep birlikte yaşadı.

Çatalca Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürlerinin da yer aldığı İftar yemeğine, Destek Hizmetleri, Emlak İstimlak, Fen İşleri, Hukuk İşleri, İnsan Kaynakları ve Eğitim, İmar ve Şehircilik, Mali Hizmetler, Park ve Bahçeler, Zabıta, Yazı İşleri, Ruhsat ve Denetim İşleri ve Sağlık İşleri Müdürlüğü personel ve aileleri katıldı.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve eşi Nurhan Kara, iftar yemeği öncesi Belediye personeli ve aileleri ile selamlaşarak hayırlı ramazanlar temennisinde bulundu. İftar yemeği öncesinde Kuran-ı Kerim tilaveti okunurken, hep birlikte açılan oruçlar sonrası Ulu Camii Müezzini Cemalettin Başar tarafından dua okundu.

Biz büyük bir aileyiz

Samimi bir ortamda gerçekleştirilen yemekte bir konuşma yapan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Belediyesi’nin büyük bir aile olduğunu ifade ederek, bu büyük ailesi ile Ramazan sofrasında bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Başkan Kara konuşmasında; “Değerli başkan yardımcısı arkadaşlarım, sevgili daire müdürlerim, gece gündüz demeden Çatalca insanlarının refahı, mutluluğu, huzuru için çaba sarf eden çok değerli mesai arkadaşlarım, çok saygıdeğer çalışanlarımız, onları yalnız bırakmayan çok değerli aileleri, eşleri, anneleri, babaları, evlatları. Çatalca Belediye Başkanı olarak hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor ve hoş geldiniz diyorum.

Her Ramazan ayında olduğu gibi bu yılda, Ramazan ayının bu mübarek gününde de geleneksel hale getirmiş olduğumuz iftar yemeklerinden bir tanesinde daha bir arada olduk. Tabii biz çok büyük bir aileyiz. Her fırsatta söylüyorum, Çatalca’da en büyük aile Milli Eğitim Camiası, yani öğretmenlerimiz. Ondan sonra 450 kişi, 1800 kişilik bir aile Çatalca Belediyesi. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde de diğer müdürlüklerde ki çalışan arkadaşlarımızla iftar sofralarında beraber olacağız. Bu benim için ayrı bir mutluluk, ayrı bir güzellik” dedi.

Ramazan barış, kardeşlik, paylaşma ayı

Ramazan ayının huzur, kardeşlik ve paylaşma ayı olduğunu belirten Başkan Kara konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Ramazan kardeşlik ayı, Ramazan barış ayı, Ramazan paylaşma ayı, Ramazan fakirin fukaranın, garibin gurabanın gözetildiği, hastaların, yaşlıların daha çok hatırlandığı bir ay. Biz Müslümanlar için kutsal bir ay. Umut ediyorum ki idrak etmeye başladığımız bu ayı aynı güzellik, aynı huzur içerisinde geçiririz. Tabii bu dileğim öncelikle sizler ve sizlerin ailesi için daha sonrasında da bütün ülkemiz, İslam Âlemi ve tüm dünya için. Dileğim Ramazan’ın bütün dünyaya huzur getirmesi, barış getirmesi, insanların kardeşliğine vesile olmasıdır. Daha sonrada aynı duygularla idrak edeceğimiz Ramazan Bayramını ’da huzur, sağlık ve sıhhat içerisinde kutlamaktır.”

Hepiniz çok kıymetli ve değerlisiniz

Belediyeciliğin özveri gerektiren zor bir meslek olduğunu dile getiren Başkan Cem Kara, bu meşakkatli görevi yerine getiren her bir personelin çok değerli ve özel olduğuna dikkat çekti. Başkan Cem Kara sözlerinde,“Değerli Arkadaşlarım, dokuz yıldır pek çoğunuzla, bir kısmınızla da zaman içerisinde Çatalca’ya hep birlikte hizmet etmeye gayret gösterdik. Her birinizin makamı, mevkii ne olursa olsun, ister başkan yardımcısı olun, ister daire müdürü olun, ister Fen İşleri’nde taş döşeyen bir personel olun, ister Temizlik İşleri’nde çalışan bir arkadaşımız olun, ister büro görevlisi olun, ister Kültür Merkezi’nde çalışın, ister numarataj servisinde, hangi birimde çalışıyorsanız çalışın şunu bir kez daha tekrar etmek isterim ki hepiniz, çok kıymetlisiniz, hepiniz çok özelsiniz ve çok değerlisiniz. Bunu her fırsatta söylemeye çalıştım. Belediyecilik klasik devlet memurluğuna benzemiyor. Sabah 8,30’da göreve gelip 5-5,30’da mesai bitti deyip gidemiyorsunuz. Belediyeciliğin mesai saati yok, yazı yok, kışı yok, karı yok, dolusu yok, yağmuru, fırtınası yok, gecesi yok, gündüzü yok. Zor ve meşakkatli bir meslek. Bazı arkadaşlarımız daha insanlar uyanmadan kentin temizliği için erken saatlerde sokaklara çıkmak durumunda. Bazı arkadaşlarımız kentin temizliğini sağlayabilmek için akşam çalışmak durumunda. Hafta sonu yüz binlerce insan bu kente geliyor arkadaşlarımız, hafta sonu piknik alanları ve kenti temizlemek durumunda. Zabıta arkadaşlarımız 24 saat esasına göre görev yapıyorlar. Zaman zaman Fen İşleri, Park ve Bahçeler ve diğer müdürlüklerdeki arkadaşlarımızda olağanüstü koşullarda gece mesaisini yapıyorlar. O nedenle herhangi birinizin bir mesaiye gelmediğini düşündüğümüzde, Çatalca’da hizmet aksadığında, Çatalca halkı her birinizin ne kadar kıymetli ve değerli olduğunu o zaman anlayacaktır. Bizim arzumuz ve isteğimiz hizmetin hiçbir gün aksamamasıdır. 9 yıllık süre içerisinde sizler bunu başardınız, beni mutlu ettiniz, bütün kazancınız, ailenize götürdüğünüz, çoluğunuzun çocuğunuzun rızkı sizlere helal olsun. Ananızın ak sütü gibi de helaldir” şeklinde ifadelerle yer verdi.

İlçemize sunduğunuz katkılarınız için teşekkür ediyorum

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ilçeye sundukları katkılardan dolayı personeline teşekkür ederek sözlerini şu cümlelerle noktaladı, “Bu 9 yıllık süre içerisinde personel arkadaşlarımız kişisel problemlerini, ailevi ve ekonomik problemlerini en az şekilde hizmet ettikleri kuruma yansıttılar. Bu çok kolay bir şey değil, her birinizin çok düşük ücretlerle çalıştığınızı ve zor koşullarda geçindiğinizi gayet iyi biliyorum. Sosyal demokrat anlayışta bir belediye başkanı olarak da bu ücretle yapılan işi karşılaştırdığımızda çok yüksek oranda bir başarı gösterdiğinizi görüyorum ve biliyorum. Gönül ister ki, her bir çalışanımız en az bugün aldıklarının iki katı bir ücret alabilsinler. Ancak ücret belirleme konusunda devlet memuru arkadaşlarımız, devlet memurları kanununa göre ücret alıyorlar. İşçi arkadaşlarımız ise sendika ve yapılan sözleşmelere göre ücret alıyorlar. İstanbul’un 39 ilçesi içerisinde sınırları en büyük olan ama geliri en küçük olan belediyeyiz. Bu nedenle zaman zaman yeterli ya da arzu ettiğimiz ücreti veremiyoruz. Buna rağmen her birinizin ilçeye sunduğu katkılardan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. İnşallah sağlık ve huzur içerisinde nice Ramazan ayları ve arkasından kutlayacağımız nice Ramazan Bayramı diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.