Başkan Cem Kara “Bu yanlıştan vazgeçilmelidir”

Başkan Cem Kara “Bu yanlıştan vazgeçilmelidir”
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara İnceğiz gündemi ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayarak, önemli açıklamalarda bulundu.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca İnceğiz Mağaraları Mesire Alanı'na Arnavutköy Belediyesi'nin talip olması ve Çatalca'ya ve Çatalcalılara ait olan tarihi ve turistik bir bölgeyi 29 yıllığına kiralamak istemesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Belgelerle konuştu

Çatalcalıların tepkisine neden olan ve Çatalca’nın gündemine oturan konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Başkan Cem Kara’yı binlerce vatandaş canlı olarak sosyal medyadan izledi soru sorma fırsatı da yakaladı.

Konuyu belgeler eşliğinde anlatan Başkan Cem Kara, köylerin mahalle olarak ilçe belediyelerine bağlanması ile İnceğiz Mesire Alanı’nın da 30. 02. 2014 tarihinde İnceğiz Muhtarlığı’na 10 yıllığına kira karşılığı verildiğini ve Muhtarlık tüzel kişiliği kapatılınca ilçe belediyesine devredildiğini belirtti.

Başkan Cem Kara açıklamasında bu bölgenin işletme hakkının 1 Nisan 2014’te Çatalca Belediyesi’ne geçtiğini belirttiği konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Bu piknik alanları Çatalca Belediyesi’ne devredildikten bir ay sonra Orman İşletme Müdürlüğü tarafından bu sözleşmenin tek taraflı feshi için 3 madde ileri sürüldü. Birinci gerekçe piknik alanının belediyeye geçmediği dönemdeki kira bedelinin ödenmesi ile ilgili. İkinci gerekçe olarak kullanım hakkı daha belediyeye geçmemiş alanda tesisler yapıldığı ile ilgiliydi. Oraya hangi tesislerin hangi zamanda yapıldığını bütün Çatalca biliyor. Bizzat Büyükşehir iş makinasıyla gelip orada yolları asfalt yaptı, mescit, köprü yaptı. Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Müdürlüğü’ne bunları burada yapamazsınız burası aynı zamanda Maltepe Metropolüdür diye bizzat şikâyet eden kişi benim. Bir diğer şikâyet konusu da buradaki büfe vs. gibi yerlerin kiraya verilmiş olmasıydı. 3 maddeye bakar mısınız? Ben bana ait olmayan bir yerin kirasını mı ödeyeceğim, bana ait olmayan bir yere ahşaptan yapılar mı yapacağım, bana ait olmayan bir yeri 3. şahıslara kiraya mı vereceğim?” şeklinde konuştu.

Taleplerimiz reddedildi

Konunun başlama noktasının bu şekilde olduğunu belirten Başkan Cem Kara, “Bu konu buradan başlamıştır. Sonraki süreçte bizim burayı 1 ay kadar işletme şansımız oldu ama daha sonra bütün piknik alanları, “Tüzel kişiliği kalkan köy varlıklarının hak alacak ve borçları mahalle olarak belediyeye devredilir” hükmüne rağmen bize hiçbir mal varlığı devredilmedi bütün bu piknik alanları, Orman İşletme Şefliği tarafından Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na devredildi” dedi.

Bu konuda gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını belirten Başkan Kara, “Çatalca Belediye Başkanı olarak bu tarihte İnceğiz ile birlikte 10 tane daha piknik alanımızın bize devredilmesi konusunda İBB Park ve Bahçeler Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’na resmi yazımızı gönderdik ve İBB Meclisinde girişimlerde bulunduk. Fakat bir cevap alamadık. 20-04-2016 tarihinde aynı müdürlüğe tekrar bir yazı yazdık. Çünkü Büyükşehir buraya bakamamış, her gelen insan şikâyetçi olmuştur. Bize bu talebin uygun görülmediğine dair ilgili müdürlükten cevap geldi. Yani bizim 2014 yılında Büyükşehir’e yapmış olduğumuz talep 2 yıl sonra 2016 yılında uygun görülmemiştir cevabıyla geçiştirilmiştir ve bir gerekçede gösterilmemiştir” ifadelerine yer verdi.

Çatalca’nın bir karış toprağını alamazsınız dedik

Piknik alanlarının işletimin belediye verilmesini ve Amatör Spor Kulüpleri ile birlikte işletmeyi istediklerini belirten Başkan Cem Kara,” Çocuklarımızın, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak kalması ve spora yönlenmesi için kulüplerimizin ciddi desteklenmesine ihtiyaç var” diyerek “ Bu çabalarımız da sonuç vermeyince bu yılın Ağustos ayında yeniden bu mesire yerlerinin tamamı için Çatalca Orman İşletme Müdürlüğüne, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü’ne başvurarak bu alanlar ile ilgili tasarrufun Çatalca Belediyesi’ne ait olması gerektiğini ve Çatalca halkı adına Çatalca Belediyesi’nin burayı işletmesinin gerekli olduğunu belirterek buraların bize devredilmesini istedik. Biz bir umutla buraların bize devredilmesini beklerken başka bir evrak karşımıza çıktı ve pazarlık usulü Arnavutköy’e verileceği söylenmiştir” dedi.

Ahlaki ve etik değildir

Belediye Başkanı olduğum 2009 yılından beri Çatalca’dan bir karış toprağın alınmaması için yaptığımız mücadeleyi hepiniz biliyorsunuz. Dedik ki Çatalca’dan bir tane çivi sökemezsiniz, bir karış toprağı alamazsınız. Daha önce Muratbey Büyükçekmece İlçesine, Nakkaş ve Bahşayiş köyleri de Arnavutköy İlçesine bağlanmıştı. Hep birlikte verilen mücadele ile hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeden o 3 köyümüzü geri almayı başardık. O günden sonrada bir karış toprağı Çatalca kaybetmedi. Taş ocakları konusunda, çevre katliamı konusunda, orman konusunda tüm ilçe; Muhtarları, STK’ları, siyasi partileriyle, basınıyla tek vücut oldu ve bu kazanımlarını hep geri aldı. Şimdi bu durum hiç ahlaki bir durum değildir. Hiç etik değildir. Hemşerilik hukukuna, hak ve özgürlüğe uymaz. İhale Kanununa göre böyle bir hakkınız olabilir ama bu doğru değildir. Çatalca Belediyesi 1115,5 kilometre karelik Çatalca’da hizmet vermektedir. Bu piknik alanlarında da en iyi, en kaliteli hizmeti verebilecek bilgiye kabiliyete yeteneğe sahiptir. Ben Arnavutköy’den herhangi bir parkı talep etsem o parkın işletmesini bana verirler mi? Vermezler. Benim Arnavutköy’den bir yer talep etmem ahlaki olur mu? Olmaz. O nedenle başta Arnavutköy Belediye Başkanımız ve Orman ve Su İşleri Bakanlığımız olmak üzere olmak üzere yapılmaya çalışılan bu yanlıştan vazgeçmelidir. Eğer vazgeçilmezse bizlerde demokratik haklarımızı kullanırız, ama tüm bunların hesabını o sandık vatandaşın önüne geldiğinde vatandaş sorar. Biz ülkede gerilim olmasını istemiyoruz, herkes kardeştir, Arnavutköy halkının da, Bağcılar, Güngören halkının da gelip Çatalca’da hoşça vakit geçirmek talepleri vardır ve haklarıdır. Biz bunları 15 milyon İstanbul’a ve bütün Türkiye’ye sağlayabiliriz. Talebimiz bu yanlıştan dönülmesi ve bu tarihsel öneme sahip Trakya’nın ilk yerleşim yeri olan medeniyetlerin kurulduğu ve aynı zamanda Sit alanı olan bu piknik alanının kollanması gözetilmesi gerekmektedir. Bunu en iyi başaracak olanda en yakındaki Çatalca Belediyesi’dir. Fakat Silivri’ de de aynı şey yaşandı ve Dalamandıra Silivri’ye değil Esenyurt’a verildi. Tüm bunlarla ne amaçlanıyor? Bütün Çatalca, dayanışma içerisinde olursak bütün değerlerimize sahip çıkabiliriz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.