Başkan Cem Kara “Nüfusu küçük ama yüreği büyük bir ilçeyiz”

Başkan Cem Kara “Nüfusu küçük ama yüreği büyük bir ilçeyiz”
91.8 İstanbul’un Sesi Radyosu’nun “Başkanlar Konuşuyor” isimli programının bu haftaki canlı yayın konuğu Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara oldu.

Ali Osman Kara’nın sorularını yanıtlayan Başkan Cem Kara bu yıl 18.’si düzenlenen Çatalca Erguvan Festivali ve yaşanan olumsuzluk hakkında açıklamalarını dinleyicilerle paylaştı.

Çatalca Değerleri ile Buluşuyor”

Amacımız; Sporuyla, kültürüyle, sanatıyla, eğlencesiyle dostane ilişkileriyle gelecek nesillere aktaracağımız bir festival yapmak” şeklinde konuşan Başkan Cem Kara, 18. Erguvan Festivali’nin bu yıl ki temasının “Çatalca Değerleri ile Buluşuyor” ifade ederek bu değerleri anlattı.

Etkinliklerle dolu bir festival

Başkan Cem Kara sözlerinde, “7 gün yoğun bir şekilde süren ve birbirinden özel etkinliklerin yer aldığı festival yapıyoruz. Festival programına baktığınız zaman gün içerisinde onlarca sayıda etkinlik yapıyoruz. Zaten festivale başlarken “Çatalca Değerleri ile Buluşuyor” temasıyla yola çıktık. Arzu ettik ki, İstanbul’un 5/1 büyüklüğünde ki bu güzel ilçemizin var olan kaynaklarını, İstanbul’umuza, halkımıza anlatalım, satır aralarında mesajlarımızı verelim. Bunu yapmaya çalışıyoruz 7 gün boyunca. Çatalca’nın değerleri nedir dediğinizde; Çatalca İstanbul için her zaman kıymetli bir bölgedir, kritik ve önemli bir bölgedir. Çünkü İstanbul’un % 45 olan orman alanlarının % 65’i Çatalca’dadır. İlk defa belki İstanbul’un Sesi Radyosu aracılığı ile insanlarımız bunun farkına varacak. Orman envanteri Çatalca’dadır. İstanbul’un en önemli su kaynaklarından bir tanesi Çatalca’dır. Gerek etrafında barındırmış olduğu barajlar, gerek İstranca yeraltı kaynak suları, gerekse diğer kaynaklarıyla ki su yaşam için temel değerlerden bir tanesidir. Yine el değmemiş, deniz kenarları, sahilleriyle Çilingöz’ü ile Yalıköy’ü ile Karacaköy’ü, Evcik, Ormanlı Plajları ile hafta sonu 400-500 insanımızın ağırlandığı, hoşça vakit geçirmek için bizi tercih ettiği bir yerdir Çatalca. Aynı zamanda %29’u 1. sınıf tarım alanlarıyla kaplı olan ve halen İstanbul’un yanı başında organik ve iyi tarım uygulamaları yapmaya çalışan, İstanbul için değerli ve önemli ürünler yetiştirme gayreti içerisinde olan bir ilçedir ve hayvancılık adına bir merkez haline gelmiştir” ifadelerine yer verdi.

Değerlerimizi anlatıyoruz

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara sözlerinin devamında, “Yarın 30 Ağustos’u idrak edeceğiz, hemen arkasından Kurban Bayramı’mız başlayacak. Binlerce büyük ve küçükbaş hayvanın beslendiği bir bölgedir Çatalca. Demek ki Çatalca’nın çok değeri var ve festivalde biz bu değerleri anlatmaya çalışıyoruz. Tabi ki bunu bir takım etkinliklerle gerçekleştiriyoruz. Ne yapıyoruz; tarih öncesine gidiyoruz doğa yürüyüşleri yapıyoruz, Savunma Sporu etkinliklerini Çatalca’da gerçekleştiriyoruz, çocuklarımızın özgürce düşünebilmeleri için boyama etkinlikleri düzenliyoruz. Kadınlarımızı bir araya getirebilmek için yöremizin börek kültürünü geliştirmeye çalışıyoruz, börek yarışmaları düzenliyoruz. Çatalca konulu Fotoğraf ve Heykel sergisi açarak Çatalca’nın değerlerini anlatmaya çalışıyoruz. Tavla Turnuvası, Sokak Basketbolu Turnuvası, Voleybol Turnuvası, Masa Tenisi Turnuvası, çocuklarımıza yönelik animasyon etkinlikleri yapıyoruz.


Yakın zamanda kaybettiğimiz Şehit Kurmay Albayımız Gökhan Peker anısına 250 bisikletçimiz pedal çevirdi. Kuş sevgisini, kanatlı hayvan sevgisini anlatabilmek, geliştirmek için güvercin yarışmaları düzenliyoruz. Yumurta üretimini arttırmak için gezen tavuğu anlatabilmek için seminer düzenliyoruz ve halkımıza ücretsiz tavuk dağıtıyoruz. Osmanlı’nın eski bir avlağıdır Çatalca. Av köpekleri ırk yarışması düzenliyoruz. Söyleşiler, dinletiler yapıyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en çok sevdiği sporlardan biri olan yağlı güreşler yarın yapılacak. Tabi, bu kadar aktivasyon arasında konserler olmazsa olmazlardan bir tanesi. Büyük bir Meydan yaptık Çatalca’da, Mehmetçik Meydanı dedik adına. Bütün şehitlerimizi anmak için Mehmetçik ismini verdik. Orada 200’ün üzerinde Anadolu ve Rumeli Kültürünü buluşturan çok güzel stantlarımız var telkârisinden, el sanatlarına, gümüşçülüğe, ahşap oyma sanatlarına kadar. Çocuklarımız gençlerimiz için lunaparkımız var. Çatalca’da pek çok insanımız cıvıl cıvıl bu muhteşem alanda. 30 bin metrekarelik bir yerde festivalde buluşuyor” diyerek toplumun her kesimine hitap eden bir festival gerçekleştirildiğinin altını çizdi.

Dün dünde kalmıştır

Başkan Cem Kara festivalin coşkuyla devam etiğini belirterek, “Güzel bir festival düzenliyoruz bunun da bir parçası tabi ki konserler. Konserlerde de bu yıl oldukça yoğun sanatçı portföyümüz oluştu. Yalın sahne aldı, Sertab Erener sahne aldı, Rafet El Roman ikinci kez bizlerle beraber oldu. Işın Karaca’yı, Selami Şahin’i ağırladık. Dün akşam Gökhan Yağmur ve Gripin yine müthiş bir konser verdi. Bu akşam Olgunlaşma Enstitüsü’nün Geçmişten Günümüze defilesi olacak Atatürk kıyafetlerini sergileyecekler. Sonra Derya Uluğ konseri olacak. Yarın da Yonca Lodi ve Erol Evgin ile 18. Erguvan Festivalini tamamlayacağız ve o dakikadan itibaren 19. Festivalimize hazırlanacağız. İstiyoruz ki bu festivalde 7’den 77’ye çoluk, çocuk, kadın erkek, genç, yaşlı, artık iş yoğunluğundan evde bir araya gelemeyen ailelerin hepsinin kendisinden bir etkinlik bulabilmesini sağladık ve bir araya getirdik. Ne kadar güzel ki hamile kadınımızda orada, 90 yaşındaki ninemizde, dedemizde orada, 3 yaşındaki çocuğumuzda orada, 20 yaşındaki gencimizde orada, hepsi festival alanında. Çünkü hepsi kendisinden bir şeyler buluyor” dedi.

Sahne sanatçınındır

Tüm bu organizasyon içinde yanlış anlaşılmaktan kaynaklanan bir olumsuzluk yaşandığına değinen Başkan Kara, “Tabi ki zaman zaman bir takım aksaklıklar ya da bir takım yanlış anlaşılmalar oluyor ama dün dünde kalmıştır, bugün yeni şeyler söylemek gerekiyor. Biz hep güzel olan tarafına bakacağız. Sertab Erener’in konseri de bir talihsizlik yaşandı. Biz kimsenin işine karışmıyoruz, herkes profesyonel olmak durumunda. Ben sanatçının sahnede ki orkestrasına karışmak durumunda değilim. Kostümüne, makyajına, giyimine, kuşamına karışmak durumunda değilim. Sahne sanatçınındır. Sahnede sanatçı istediği gibi özgürdür. Biz ilçemizde 50’nin üzerinde sanatçıyı ağırladık bu güne kadar. Bu geniş kapsamlı festivalde, her akşam on binleri ağırlıyoruz. On binlerce insanı ağırlarken bu insanların ve sanatçıların tamamının sorumluluğu, can güvenliği, konserin sağlıklı bir şekilde yürümesi organizasyonunu bizim yapmamız gerekiyor. Oturma düzeni, sahne düzeni, seyircilerin nereye alınacağını düzenliyoruz. Bu güne kadar bunu fevkalade başarıyla yaptık. Bugüne kadar Çatalca’dan memnun olmayarak ayrılan hiçbir sanatçımız olmamıştır. Çünkü biz sanatçılarımızın tamamına büyük bir nezaket içinde davranırız, hiçbir zaman bu nezaketten ayrılmayız. Onlarda bizim misafirimizdir. O akşam, oturma düzeninde Sertab Hanım spontane gelişen bir değişikliğe gitmek istedi. Engelli kardeşlerimiz, hamile kardeşlerimiz, yaşlılarımız var, tabi biz onları önde bir bölümde misafir etmeye çalışıyoruz. Bu bölümün daha genç bir kitleyle doldurulmasını arzu etti. Bunun can ve mal güvenliği açısından doğru olmayacağını ve orada herkesin konseri izlemeye hakkı olduğunu anlatmaya çalışmamıza rağmen bunda başarılı olamadık, olay bundan ibarettir. Olmasaydı tabi ki güzeldi çünkü biz bununla anılmayı değil, Çatalca’nın güzellikleri ile anılmayı arzu ederdik. Kendisinin de bir değerlendirme yaptığında bizlere haksızlık ettiğini düşüneceğini zannediyorum. Bunun dışında herhangi bir aksamamız söz konusu değildir. Fevkalade keyifle neşe içerisinde hiçbir olay olmaksızın herkesin birbirine saygı ve sevgi çerçevesinde yaklaştığı bir festivali gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Çatalca’ya davet etti

Gelmek isteyen herkesi Çatalca’ya davet eden Başkan Cem Kara sözlerinin devamında, “Sizlerin aracılığınızla bütün İstanbul’dan, bütün Anadolu’dan gelmek isteyen insanlarımız, yarın 11’den itibaren Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde ve arkasından 30 Ağustos Zafer Yürüyüşü ve daha sonra Yonca Lodi ve Erol Evgin konserinde bizim misafirimiz olsunlar. Çatalca insanının, Çatalca Belediyesi çalışanlarının nezaketini, tavrını, insana yaklaşımını görsünler, onlarda bizimle beraber bu festival coşkusunu yaşasınlar. Her şey zaten ortadadır, meydandadır, sanatçının kendisi de burada olmadığı için çok fazla bir şey söylemek istemem. Biz hiçbir zaman nezaketimizi bozmamışızdır, kendisine karşıda benim söylediğim bir şey yoktur. Sadece sahne düzeni tavrından kaynaklanan bir olumsuzluk yaratılmış bu da basına bilemiyorum hangi kelimelerle yansıtılmıştır. Olay bundan ibarettir” dedi.

Muazzam bir Zafer Yürüyüşü yapacağız

Festivalin son günü, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkuyla kutlanacağını ve Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin yapılacağını belirten Başkan Cem Kara, “Biz bütün festivalimizi 30 Ağustos’ta bitecek şekilde ayarlıyoruz. Federasyondan da resmi olarak günümüzü aldık her 30 Ağustos’ta ata sporumuz olan yağlı güreşlerimiz var. Yarın er meydanında Kırkpınar’ın Başpehlivanlarından Orhan Okulu, Şaban Yılmaz, Ali Gürbüz, Mehmet Yeşilyeşil, Hamza Köseoğlu bizimle olacak, yaklaşık 40’ın üzerinde başpehlivan, toplamda 600 tane güreşçimiz Ulu Cami’de çayırda er meydanında kol bağlayacaklar, güreş tutacaklar. Bunun arkasından bütün kent yine 7’den 77’ye bu ülkeyi, bu vatanı, bu bayrağı bizlere emanet eden Cumhuriyeti kuran Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın anısına bayraklarımızla, heyecanımızla muazzam bir Zafer Yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Bu ülkenin varlığını, dirliğini dosta düşmana hep birlikte, hangi siyasi partiye, hangi etnik kimliğe mensup olursak olalım göstereceğiz. Son olarak güzel ülkemin güzel insanlarının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ve Kurban Bayramlarını kutluyor, her birini Çatalca’ya beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Biz en büyük coğrafyayız, nüfus olarak en küçük ilçeyiz ama yüreği en büyük olan ilçelerden bir tanesiyiz “dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.