Başkan Cem Kara önemli açıklamalarda bulundu

Başkan Cem Kara önemli açıklamalarda bulundu
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara 100.8-Şehrin Sesi Halk Radyo’da, Seher Kılıç’la “3 Aşağı, 5 Yukarı” programına canlı yayın konuğu olarak katıldı.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara canlı yayın radyo programına katılarak yapılan çalışmalar, gündem konuları, yerel yöntemlerin hayatımızdaki yeri ve önemi hakkında geniş açıklamalarda bulundu. Program sırasında vatandaşlardan gelen soruları da cevaplayan Başkan Cem Kara, vatandaşların görüşlerinin kendisi için önemini “Bizim için en önemli olan şey vatandaşlarımızın görüş ve önerilerini kimseden çekinmeden dile getirmesi, açık seçik ortaya koymasıdır. Bizler her şeyi göremeyebiliriz, bu anlamda halkımızın şikâyet, öneri ve talepleri her zaman bizlere çalışmalarımızda yön vermektedir” sözleriyle ifade etti.

Program süresince Çatalca’da yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Cem Kara, aynı zamanda sorunlar ve çözüm süreçleri hakkında da açıklamalarda bulundu.

Özünü kaybetmeden gelişen Çatalca

“Özünü kaybetmeden gelişen ve büyüyen bir Çatalca” sözünü vererek yola çıktığını sözlerine ekleyen Başkan Cem Kara, elektrik kesintileri sorunu, karla mücadelenin sonucunda tuzlama ve solüsyonlardan kaynaklanan yollarda meydana gelen bozulmalar, enerji kaynakları, tarım, turizm, eğitim projeleri hakkında bilgi verdi ve referandum değerlendirmesinde bulundu.

Bölgemiz İstanbul’un en büyük coğrafyası ve alanlarının büyük çoğunluğu orman, tarım alanları ve su kaynaklarından oluşmaktadır. Gözlerin Çatalca’da olması bu anlamda oldukça doğal, çünkü İstanbul’da artık nefes alınabilecek, yaşana bilinecek, kuş sesinin dinlenebileceği, ormanda piknik yapılabileceği fazla alan kalmadı. Çatalca’da merkezi hükümetimizin büyük ve önemli projeleri var. Biliyoruz ki 150 milyon yolcu kapasiteli bir havaalanı her ne kadar Çatalca sınırları içerisinde değilse de yanı başımızda komşumuz, Arnavutköy bölgesinde gerçekleşiyor. Bundan etkilenmemek mümkün değil. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü yapıldı hizmete girdi. Bunların henüz daha bağlantı yolları çevre yolları tamamlanmadı, her geçen gün güzergâhlarda değişiklik oluyor. Bununla birlikte bölgemizde yapılması planlanan İstanbul’un su ihtiyacını karşılamak amaçlı Hamzalı ve Karamandere Projeleri var. Bu projelerin geleceği belirsiz. Tabii bunlar önemli ve büyük projeler. 2011 yılından beri vatandaşlarımızın zaman zaman gündeme gelip duyduğu zaman zaman gündemden biraz uzaklaşan bir kanal projesi var. Herkes kanal nereden geçecek diye merak ediyor. Bunlar bir taraftan devam ederken bizlerinde buna göre geleceğimizi planlamamız gerekiyor. Biz Çatalca’nın özünü kaybetmeden büyüyen ve gelişen Çatalca vaat etmiştik tabii ki merkezi hükümet bu projelerini oturtacak ki bizde buna göre diğer alanlarda projelerimizi üretebilelim. Bunun dışında son günlerde Kaleiçi Mahallemizi koruma amaçlı planlar vardı bunların Büyükşehir Meclisi’nden geçmesi söz konusu oldu. Bir diğer gündem konumuz yoğun bir kış geçiriyoruz, barajlarımız doldu bu sevindirici bir olay ama karla ve buzla mücadelede ederken doğayı da tahrip ettik. İster istemez tuz ve solüsyonlar attık ve yolları bozduk, şimdi tarla yolları da ana yollar da bozuldu. Bunların bakım ve onarımını yapıyoruz. Temizlik faaliyetleri devam ediyor diğer faaliyetlerimiz devam ediyor.7/24 değil 7/25 çalışmaya gayret ediyoruz. Önemli olan bir artı saati, bir fazla dakikayı daha yaratabilmektir.

Sorunu ortaya koymak çözüm için önemli

Yıllardır vatandaşların şikâyetlerine konu olan elektrik sorununda bu yıl itibari ile gelişmeler kaydedildiğini anlatan Başkan Cem Kara “Geçtiğimiz yıllarda elektrik Çatalca’nın en önemli sorunuydu. Gerek Kaymakamımız gerekse benim TEİAŞ ve BEDAŞ ile sürekli yaptığımız görüşmelerle sorunun çözümü noktasında önemli adımlar atılmaya başlandı. Geçici bir trafo acil olarak yapılmaya başlandı ayrıca yakın bölgelerdeki bu konudaki yatırımların Çatalca’ya da yapılacağını teminatını aldık. Bu konu bu yıl ortak akıl ve şeffaf bir şekilde masaya yatırıldı, sorunu ortaya koymak çözüm için önemlidir.

Hobi Bahçeleri yapacağız

Başkan Cem Kara vatandaşlardan gelen organik tarım ve enerji ile ilgili soruya “Çatalca çevresinde 25 civarında rüzgar santrali var, yakın zamanda 200’ü bulacak. Maalesef bölgemizde güneş enerjisi kaynak olarak kullanılmıyor. Tarım alanlarının geniş olması bölgemizde uzun yıllar hububat tarımı yapılmasına sebep oldu. Fakat 5-6 yıldır bölgemizde seracılık ve organik tarım bölgemizde yapılmaya başladı. Projelerimiz arasında hobi bahçeleri oluşturmak var. İlçemizde birkaç noktada hobi bahçeleri oluşturacağız ve toprakla iç içe olmak isteyen İstanbulluları buralara davet edeceğiz” şeklinde cevap verdi.

Deprem kadar deprem sonrası da önemli

Deprem konusunun üzerinde önemle duran Başkan Cem Kara İstanbul’da deprem hazırlıklarının yetersiz olduğuna dikkat çekerek bugüne kadar çalışmaların sadece deprem anına yönelik olduğunun altını çizdi. Başkan Cem Kara, deprem ardından yapmamız gerekenler hakkında kapsamlı hazırlıklar yapılması gerektiğini belirtti. Çatalca, Silivri, Şile gibi bölgelerin deprem sonrası toplanma alanları olarak belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Kara “Daha önceki depremler de de gördüğümüz üzere depremden sonra birçok sorun baş gösteriyor. Bunlardan en önemlisi toplanma alanlarıdır. İstanbul’un birçok ilçesinde insanların toplanacakları. Çadırların yer alacağı açık alanlar mevcut değil. Bu konuda da şimdiden tedbirlerin alınması gerekiyor. Çatalca ise 3. Kuşak deprem bölgesidir. Doğal, yerleşim ve nüfus yoğunluğu açısından avantajlı bu konuda. Ayrıca yeni üretilen konutların hepsi depreme dayanıklı” dedi.

Çatalca hak ettiği üniversiteye kavuşacaktır

Eğitim konusuna kendisi de bir eğitimci olduğu için çok önem verdiğini belirten Başkan Cem Kara taşımalı eğitime karşı olduğunu bir kez daha ifade etti. Başkan Cem Kara” Öğrenci sayısına bakılmaksızın her okulun bacası tütmeli, öğretmeni olmalıdır. Nasıl camilerde cemaat sayısına bakılmadan hoca bulunuyorsa okulda da iki öğrenci bile olsa o okulun öğretmeni olmalıdır. En iyi okul eve en yakın okuldur. Çatalca’nın bir de benden önceki yıllardan itibaren başlayan üniversite hayali var. Bu konuda da yıllardır çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Kent Konseyimizde bu sene bu konuya dahil oldu, mecliste bir komisyon kurduk ve çalışmalarımıza başladık. 3 tane üniversite ile görüşmelerimiz devam etmektedir. Çatalca hak ettiği üniversiteye kavuşacaktır.

Çatalca zengin bir kültür, sanat spor yelpazesine sahip

Açıklamalarında Çatalca’daki kültür ve spor çalışmalarına da değinen Başkan Cem Kara “Çatalca zengin bir kültür, sanat ve spor yelpazesine sahip. Çocukların okuldaki eğitimleri yanı sıra çeşitli sanat ve spor kurslarına gitmesini çok önemsiyorum. Çocukların sanatla ve sporla ilgilenmesi onların hem ruh dünyalarını genişletiyor hem de kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlıyor. Bu anlamda Çatalca’da bir çok kursumuz var çok güzel ve başarılı çalışmalara imza atıyorlar. Ayrıca 22 tane amatör spor kulübümüz mevcut. Çatalca’da neredeyse yılın 365 gününün her haftasında spor etkinliğimiz var” şeklinde konuştu.

Denetimlerimiz devam ediyor

Çatalca’da 2700 civarında ruhsatlı işyeri olduğunu söyleyen Başkan Cem Kara her geçen gün yeni işyerleri açıldığını belirtti. En uzak mahallelerde bile motorize ekiplerce denetim çalışmaları yapıldığını söyleyen Başkan Cem Kara, ”Çatalca’da yaptığımız denetimlerde çok olumsuzluklarla karşılaşmıyoruz. Pazar denetimlerimiz, terazi ölçümlerimiz ekiplerimiz tarafından düzenli olarak yapılıyor. Esnaflarımızın kaldırım işgallerini engellemek için sarı çizgi uygulaması yaptık. Pazarlarımıza hem yerli hem de İstanbul’dan gelen esnaflarımız katılıyor. Ayrıca pazarlarımıza yerli ürünlerimizi taze taze almak için İstanbul’un birçok ilçesinden gelen vatandaşlarımız oluyor” ifadelerine yer verdi.

Nefes alacağınız yer Çatalca

Çatalca’nın günü birlik turizm açısından da çok önemli bir değere sahip olduğunu ifade eden Başkan Cem Kara “İstanbul’un yanı başında insanlarımızın doğayla, gölle, denizle olabileceği bir yer Çatalca. İstanbul’un yoğun temposundan uzaklaşmak isteyenlerin çok para harcamalarına uzak yerlere gitmelerine gerek yok. Doğa yürüyüşleri yapabilecekleri, mangal yapabilecekleri, toprakla uğraşabilecekleri, balık tutabilecekleri, kısacası nefes alabilecekleri bir yer” şeklinde açıklama yaptı.

Konuşmalarının sonunda referandum değerlendirmesinde bulunan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, önemli olanın birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşamak olduğunu söyledi. Kara “Hiçbir şey kardeşliğimizden daha önemli değildir. Referandumda halkımız karar verecek. Şimdiden hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu. Başkan Cem Kara yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de şimdiden kutladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.