Başkan Cem Kara “Siz istediniz de vermedik mi diyemezler”

Başkan Cem Kara “Siz istediniz de vermedik mi diyemezler”
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Kent Konseyi’nin İnceğiz gündemiyle düzenlemiş olduğu toplantıya katıldı.

Arnavutköy Belediyesi’nin İnceğiz Mağaraları Mesire Alanı’nı 29 yıllığına kiralamak istemesi üzerine Çatalca Kent Konseyi toplantı düzenledi. Çatalca Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda; Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, Çatalca Belediyesi Meclis Üyeleri,  Çatalca Belediyesi Başkan Yardımcıları, Spor Kulüpleri Başkan ve Üyeleri, STK’lar, Çatalca Mahalle Muhtarlarının katılımıyla gerçekleşen toplantı, Kent Konseyi Başkanı Ahmet Rasim Yücel moderatörlüğünde yapıldı.

İzlenecek yol ve süreç masaya yatırıldı

Kent Konseyi Başkanı Ahmet Rasim Yücel toplantının açılış konuşmasında gündem konusu İnceğiz Mağaraları Mesire Alanı hakkında Kent Konseyi’nin yaptığı çalışmalara değindi. Bu süreçte ve sonrasında izlenecek yol hakkında bir araya gelindiğine vurgu yapan Yücel, vatandaşların konuya duyarlılığı ve birlikte hareket edilmesi halinde Çatalca’ya sahip çıkılacağının altını çizdi. Kent Konseyi olarak bir takım girişimlerde bulunduklarını belirten Başkan Ahmet Rasim Yücel, Orman İşletme Müdürü’nün de katılımıyla 23 Ekim 2017’de konuya dair bir toplantı daha yapacaklarını söyledi.

Resmi belge yok, evrak yok

AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez yaptığı konuşmada, İnceğiz ile ilgili gelişmeleri hayretle seyrettiğini belirterek resmi belge ve evrak olmadan yöneticilerin ve temsil ettikleri yerlerin zan altında bırakıldığını söyledi. Güçbilmez konudan gazete haberi ile haberdar olduğunu dile getirdiği sözlerinde, “Çatalca’nın her sorunu ile ilgili sabah erken saatlerden gece geç saatlere kadar çözmek için uğraşıyoruz. Çatalca’mızın sıkıntısı olduğu bir noktada bizim buna duyarsız kalmamız veya göz yummamız düşünülemez. Bakanlığımızın buranın işletmesinin Arnavutköy Belediyesi’ne verilmesi yönünde bir yazısı Çatalca Orman Müdürlüğümüze gelmiş, Arnavutköy Belediyesi’nin de ihaleye daveti söz konusu olmuş. Ama ben ilçe başkanıyım, Orman Müdürü değilim, müdürlüklerde ki kurumlarda ki iç yazışmalardan benim haberdar olma şansım yok. Ben belge aradım, bulamadım. Bana İnceğiz’in verildiğine dair kimse bir evrak getiremez. Arnavutköy Belediyesi talep etmiştir, bakanlıkta uygun görmüştür, daha ihale şartnamesi belli değildir. İhale yapılır, itirazlarımızı yaparız. Benim sizlerden ricam elinizde herhangi bir belge, bilgi olmadan kişileri, kurumları yargılamayın, bunu çok doğru bulmuyorum ben. Konuyu öğrendikten sonra gerekli görüşmelerimizi yaptık. Çatalca halkımızın konuya gösterdiği hassasiyetten dolayı çok memnunum. Birlik beraberlik içinde olursak her meselenin çözümüne ulaşırız” ifadelerine yer verdi.

Bu sorun 3,5 yıldır devam ediyor

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, toplantıda İnceğiz Mağaraları Mesire Alanı hakkında yaşanan süreci anlattı. Piknik alanları konusunun sadece bugünün konusu olmadığını, 3,5 yıldır yani 6360 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği günden bugüne Çatalca’nın çözülemeyen bir sorunu olduğunu belirten Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, bu yasa gereğince köylerin bulundukları ilçelere mahalle olarak katılarak alacak ve borçları ile varlıklarının da ilgili belediyelere verilmesinin açık olarak ifade edildiğini söyledi. Başkan Cem Kara konuşmasında, “Çıkan bu yasa gereğince özellikle köy tüzel kişiliklerinin anlaşma yapmış olduğu piknik alanlarının ilçe belediyelerine devredilmesi gerekiyordu. İnceğiz ‘C’ tipi piknik alanı ile ilgili de İnceğiz Mahallemiz ’in daha önceden sözleşmesi olması gereğince işletme hakkı ilçe belediyemize seçimlerden sonra 2014 Nisan ayında devredildi. Meclisimizde kararları aldık, giriş ücretlerinin ne olduğunu ve benzeri çalışmaları tamamladık ve oradaki piknik alanının denetimini ve kontrolünü belediye olarak biz üzerimize aldık. Denetim, temizlik kontrollerini düzenli olarak yaptık. Bir ay sonra Orman İşletme Müdürlüğü’müz 21 Mayıs 2014 tarihinde Çatalca Belediye Başkanlığımıza sözleşme hükümlerine uymadığımız gerekçesiyle bu mesire yerini Çatalca Belediyesi’nin elinden aldı. Yani sözleşmeyi maddelere dayandırarak tek taraflı feshetti. O günden bugüne bu sorun devam ediyor” dedi.

Biz işletmeyelim diye uydurulan 3 madde

Başkan Cem Kara sözlerinin devamında sözleşmenin Orman İşletme Müdürlüğü tarafından tek taraflı olarak feshedildiğini belirtti. Başkan Kara, kamuoyunun doğru bilgilenmesi adına bu fesih nedenlerini anlattığı konuşmasında, “Orman İşletme Müdürlüğü’nün bize gönderdiği yazıda Çatalca Belediyesi’nin sözleşmenin 3 maddesine uymadığı iddia edildi. Bunu bütün kamuoyunun çok net bilmesini arzu ederim. Birinci madde; 20 Mart 2014 tarihinde yapılan tebligatla yıllık kira bedeli istenmiştir ama ödenmemiştir diyor. Ödenmesi istenen kira bedeli 7272 lira 89 kuruş. Acaba 20 Mart 2014 tarihinde İnceğiz Mesire yeri kime aitti? Bana ait olmayan bir yerin kirası istendi. Birinci fesih nedeni bu. İkinci fesih nedeni sözleşmede yer alan kiraya verilecek taşınmazlar üzerinde sabit tesis yapılamayacağı maddesi ile ilgiliydi. Yani biz Çatalca Belediyesi olarak bize ait olmayan bir yere tesis yapmışız. Üçüncü fesih maddesinde de bu yerin üçüncü şahıslara kiraya verildiği belirtiliyordu. İşte bugün bu noktaya gelen sorun bu fesih ile başlayan bir olaydır. Çatalca Belediyesi burayı işletmesin diye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından uydurulan üç maddedir” şeklinde konuştu.

İBB’nin de işletme hakkı feshedildi

Başkan Cem Kara açıklamalarının devamında, “Çatalca Belediyesi burayı işletseydi 3.5 yıldır burası düzenli olarak işletilir, Türkiye’nin herhangi bir yerinden, İstanbul’dan insanlar aileleriyle bu tarihi alanda hoşça vakit geçirirdi. Temiz, düzenli bir işletme olarak yaşamını sürdürürdü. Çatalca Belediyesi’nden alınan piknik alanı yasanın hükmüne dayandırılarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na devredildi, sonuç itibarıyla Büyükşehir Belediyesi benimde belediyem. Her ne kadar biz Çatalca Belediyesi’ne ve özellikle spor kulüplerine verilmesi için 11 piknik alanını talep etmiş olmamıza rağmen Büyükşehir Belediyesi’ne bu işletme hakkı geçtiği dakikadan itibaren bu konuda biz söz söylemedik. Sonra ne oldu ve anlaşma hükümleri her ne ise Orman İşletme Müdürlüğü bu sözleşmeyi de feshetti” dedi.

İlçemizin imajı zedeleniyor

Piknik alanlarının bakımlı, temiz ve hijyenik olmasının Çatalca’nın imajı açısından da önemli olduğunu belirten Başkan Cem Kara, “İlçemizdeki piknik alanları son derece önemli yerler. Bu alanların temiz, hijyenik olması ilçemizin imajı açısından da çok önemli. Buralara çeki düzen vermekte elim kolum bağlı kalıyor. Buraya gelen her insanda bu nedenle negatif bir imaj oluşuyor. Temizliği ile ilgili, ücretleri ile ilgili eleştiriler bizlere geliyor.

Bütün piknik alanlarımız ile ilgili 2014 yılından beri Çatalca Belediyesinin talepleri vardır. En son 11 Ağustos 2017 tarihinde İnceğiz’in de içinde bulunduğu 11 tane mesire alanının işletmesinin Çatalca Belediye Başkanlığımıza verilmesi ile ilgili Çatalca Orman İşletme Müdürlüğü’ne, İstanbul Orman İşletme Bölge Müdürlüğü’ne, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na yazılı olarak başvurduk” ifadelerine yer verdi.

Karar açık ve nettir

Konuya duyarlı bir şekilde yaklaşan tüm Çatalcalılara teşekkür eden Başkan Cem Kara,” Son bir haftadır hepimiz haklı olarak endişe ettik, çünkü bununla ilgili Orman İşletme Müdürlüğü’müzün Bakanlık olarak almış olduğu karar var. Çok açık ve net bir şekilde İnceğiz ‘C’ tipi Mesire Alanı’nın 29 yıllığına pazarlık usulü Arnavutköy Belediyemize devredileceği var. Bugün bu an itibarıyla devredilmemiş olabilir ama Orman İşletme Müdürlüğü 02 Ekim 2017 tarihli yazısı çok açık ve nettir. Yazı; “Başkanlığın 22 Eylül 2017 tarih ve 122 sayılı yasalar çerçevesinde 29 yıllık süre için pazarlık usulüyle kullanım hakkının Arnavutköy Belediye Başkanlığı’na kiraya verilmesi uygun görülmüştür” şeklindedir. Bunun üzerine Çatalca tüm paydaşlarıyla birlik ve beraberlik içerisinde olmuş piknik alanının kendi uhdesinde kalması gerektiğini söylemiştir. Bunun için öncülük yapan, emek sarf eden basın mensuplarını, Kent Konseyi’ni, Sivil Toplum Kuruluşlarını, Meclis Üyelerini, Siyasi Partilerimizin İlçe Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerini kutluyorum. Eğer bu tepki gösterilmemiş olsaydı burada konuşulacak konu kalmayacak ve mesire alanı 29 yıllığına Arnavutköy Belediyesi’ne geçecekti” dedi.

Tüm piknik alanlarına bir kez daha talibiz

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara konuşmasını, “Eğer bizler buraya talip olmasaydık bizlere siz istediniz, talip oldunuz da vermedik mi diyebilirlerdi. Ama biz buraya ve tüm piknik alanlarına talebimizi 3,5 yıldır yeniliyoruz.

Bugün buradan bir kez daha söylüyoruz, bütün piknik alanlarını işletmeye talibiz. Bu piknik alanları kiraya verilecekse bu ilçe halkı ya da bu ilçenin belediyesi tarafından işletilmelidir. Bu konu bitmemiştir, bu konu kapanmamıştır, süreç henüz tamamlanmamıştır. Çatalca halkı ihalenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine bakacaktır. Bizim haklı taleplerimizin değerlendirilip başka ilçelerinde bu taleplerinden vazgeçmesi tek dileğimizdir” sözleriyle tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.