Başkan Cem Kara Yeni Projeyi Kamuoyuna Açtı

Başkan Cem Kara Yeni Projeyi Kamuoyuna Açtı
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Atatürk Parkının hemen yanında yer alan ve eski adliye binası başta olma üzere düğün salonu ve diğer dükkanların yer aldığı iki parseldeki mevcut binaların yıkılacağını, yerine daha modern binalar yapılacağı bir projenin
 Belediye Başkanı Cem Kara toplantıda Çağlayan Ege İş Merkezinin de benzer bir proje ile tekrar yapılmasının da planlandığını söyledi.

 

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ilçedeki müteahhitlerle bir araya geldi. Çatalca Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Çatalca Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Kaleiçi Mahallesi 64 ada 4 ve 5 nolu parsellerde yapılması düşünülen proje ile ilgili olarak, müteahhitler bilgilendirildi.

 

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, toplantıda; 2010 yılında Çatalca’da imarlar açıldığından bu yana ilçede 5000 civarında konut kazandırıldığını hatırlatarak, eski adliye binası, Dilek Düğün Salonu ve Çatalca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün bulunduğu binaların yer aldığı 65 ada ve 4-5 nolu parsellerle ilgili olarak ortak bir proje hazırlandığını ifade etti.

 

Cem Kara: “Önemli Olan Çatalca’ya Yararlı Olacak Bir Yapı Kazandırmaktır”

 

Müteahhitlere projenin teknik bilgilerinin slayt eşliğinde verildiği toplantıda, mevcut binaların durumları da aktarıldı. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “Sizlerin teklifleri ile projeyi geliştirebiliriz. Yap-işlet-devret modeli veya müteahhitlik anlamında bu işi beraber yürütebiliriz. Şu an için sizlerin de proje ile fikriniz oluşsun, bilgi alışverişinde bulunalım diye bu toplantıyı gerçekleştirdik. Projeyi Eylül ayında mecliste görüşmeyi düşünüyoruz. Şu an için projenin yapılacağı binalarda 23 kiracımız var. Onlara yılbaşına kadar tebligat göndererek, bu kış binaların yıkılarak hafriyatını kaldırarak projeyi devam ettirmeyi düşünüyoruz.


Bitim süresi için de maksimum iki veya üç yıl gibi bir süre hedefliyoruz. Bu projeyi gerçekleştirdiğimizin ardından sıra Çağlayan Ege İşhanı’na gelecek. Ama bu iş hanındaki sıkıntı daha önceden 19 ofisin satılmış olması. Kaleiçi Mahallesi 65 ada ve 4-5 nolu parsellerde projemizi yaparak, bu mal sahipleri ve kiracılar için de alternatif olsun istiyoruz. Önemli olan Çatalca’ya yararlı olacak bir yapı kazandırmaktır. Ayrıca yine Ziya Altınoğlu Stadyumu’nun hemen karşısında bulunan dükkanlarımız var, bu bölgeyle ilgili olarak da çalışmalar yapacağız. Tüm bunlarla ilgili olarak sizlerin fikir ve düşüncelerine açığız. İsteğimiz; yapacağımız bu projelerde öncelikle Çatalca’daki müteahhit firmalarımızla çalışmak” dedi. Toplantının sonunda ise Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, müteahhitlerden ve basın mensuplarından gelen soruları cevapladı. Çatalca Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıya Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Erhan Güzel ve Çatalca’da faaliyet gösteren müteahhitler katıldı. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.