Başkan hayat mücadelesi veren göçmen işçilere kayıtsız kalmadı

Başkan hayat mücadelesi veren göçmen işçilere kayıtsız kalmadı
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, çalışmak üzere uzak illerden Çatalca’ya gelen mevsimlik tarım işçileri ve göçmenlerin kaldıkları çadırlarda zor yaşam şartları ile mücadele etmesine kayıtsız kalmadı.

Sera ve tarlalarda çalışmak üzere Kızılcaali Mahallesi’nde bulunan göçmen işçiler, kurdukları çadırlarda konaklayarak hayat mücadelesi veriyorlardı. Geçimlerini sağlamak için tüm günlerini tarlalarda geçiren işçilerin akşamları ise elektriği ve suyu olmayan çadırlarda hayata tutunmaya çalışmaları, Çatalca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın talimatlarıyla, Kızılcaali Mahallesi’nde işçilerin daha rahat koşullarda yaşayabileceği bir alan oluşturuldu.

Başkanımıza teşekkür ediyoruz

Göçmen tarım işçilerinin çalışma ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesi amacına yönelik yapılan binaların elektriği de Çatalca Belediyesi tarafından çekildi. Binaların bulunduğu alanda kaynak suyunun bulunduğu da belirtilirken, daha sağlıklı, temel ihtiyaçlarını giderebilecekleri, iklim şartlarına uyumlu yeni binalarının mutluluğunu yaşayan işçiler, "Memleketimizde tarlamız, iş yerimiz, iş imkânımız yok. Buraya gelerek geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz” sözleriyle çadırlarda yaşam mücadelesinin zor olduğunu belirtti ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’ya yeni yapılan konaklama alanları için teşekkürlerini sundular.

Önceki gün gerçekleştirilen Çatalca Belediye Meclisi Haziran Ayı birleşiminde gündem dışı söz alan AK Parti Meclis Üyesi Ömer Engin, Belediye Başkanı Cem Kara’ya geçici işçiler için yapılan yaşam alanı için teşekkür etti. Engin sözlerinde, “Geçici işçilere gösterdiğiniz hassasiyetten dolayı şahsım ve köyüm adına size teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Üreten hemşerilerime teşekkür ediyorum

Konuya dair açıklama yapan Başkan Cem Kara,” Kızılcaali Mahallemizde seracılık yaygın olarak yapılmaktadır. Öncelikle üretim yapan bütün hemşerilerimi tebrik ediyorum. Bölgemize tarım alanlarında ve seralarda çalışmak için gelen işçilerin çadırlarda kalmalarını uygun görmedik. Ekiplerimize oradaki yolun iyileştirilmesi talimatını da verdim. Amacımız bölgemizde tarım alanlarında çalışacak işçi bulamadığımız için ilçemize gelen işçilerin daha sağlıklı şartlarda yaşamasıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.