Başkan Kara: Bu İlçenin Muhtarlarıyla Gurur Duyuyorum

Başkan Kara: Bu İlçenin Muhtarlarıyla Gurur Duyuyorum
19 Ekim Muhtarlar Günü, Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen çelenk sunum töreniyle kutlandı. Sabah saat 10:00’da gerçekleşen törene; Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Çatalca
Tören öncesi Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, tüm mahalle muhtarlarının tek tek Muhtarlar Günü’nü kutladı ve bir süre sohbet etti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Çatalca Muhtarlar Derneği’nin Atatürk Anıtına çelenk sunması ile Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören sona erdi.

Başkan Kara’dan Muhtarlar Derneğine Ziyaret

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törenin ardından, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, muhtarlarımızı Çatalca Muhtarlar Derneği’nde ziyaret etti. Başkan Kara, Muhtarlar Derneği’ne giderken,  yolda vatandaşlar ve esnafla sohbet etti. Buradaki ziyarete; Cumhuriyet Halk Partisi Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, İYİ Parti Çatalca İlçe Başkanı Niyazi Uyar, Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri katıldı. Çatalca Belediye Başkanı Kara’ya,  Çatalca Muhtarlar Derneği’nde yaptığı konuşmadan önce Çatalca Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Aydın tarafından çiçek takdim edildi. Başkan Kara konuşmasında Çatalca’nın bütün muhtarıyla gurur duyduğunu söylerken, şu ifadeleri kullandı; “Öncelikle nezaketiniz için, çiçek için teşekkür ediyorum, çok sağ olun. Değerli muhtarlarım hepinizin muhtarlar gününü kutluyorum. Bir kısmınızla yaklaşık 9 yıldır, 1 kısmınızla da 4 yıla aşkın bir süredir çalışıyoruz. Malum 6 ay sonra seçimler var. Sizlerin bir kısmı devam edecek, bazı arkadaşlarımız bu görevi gönüllü olarak bırakacaklar veya sandıkta seçilemeyecek. Aynı şey bizim içinde söz konusu. Siyaset böyle bir şey, seçim böyle bir şey.

Ben her zaman söyledim; “Bu ilçenin muhtarları ile gurur duyuyorum”. Başka bir ilçede böyle birlik, beraberlik, kardeşlik var mı bilemiyorum. O da zaten bizim sorunumuz değil. Ama ne olursa olsun birkaç arkadaşın dışında muhtarlarımız hep bir oldular, beraber oldular. Çatalca’nın sorunlarında yapılacak toplantılarda birbirlerine hep destek verdiler. Bu da Çatalca’ya çok şey kazandırdı. Başarılı olamadık diye düşünmeyin, son derece başarılı olduğunuzu söyleyebilirim. Çünkü sizin elinizde herhangi bir imkân söz konusu değil. Yani bütün imkânsızlıklara rağmen mahallelerimiz pırıl pırıl. Ben gezdiğim zaman da gurur duyuyorum.

Mahallede zaman zaman eleştiri getiren arkadaşlarınız, akrabalarınız, komşularınız olacak. Onlara bir Anadolu turu yaptırmak, Anadolumuzun köylelerini de gezdirmek gerekiyor. Yani bugün köylerimize baktığımızda ne eksik? Sağlık ocağı var, spor tesis alanları var, okul var, imam var, imam lojmanı var, camisi var, doğalgazı var, parkları ve yeşil alanları var. Köylerde herhangi bir eksiği kolay kolay görmek mümkün değil. Tabii; zaman zaman bazı sıkıntılar olabiliyor, yollar bozulabiliyor, derelerde taşkınlıklar ve sıkıntılar olabiliyor, bazen çeşmelerde sorun olabiliyor. Zaman zaman elektrik kesintileri olabiliyor ama bunları sıfıra indirgemek mümkün değil. Yatırımlar devam ediyor. Böyle güzel bir köyün muhtarı olmak, keyif verici, gurur verici. Ben de her fırsatta söylemişimdir. Çatalca gibi bir ilçenin belediye başkanı olmak keşke herkese nasip olsa.

Ben bundan sonraki dönemde görev yapacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Yolları açık olsun. Görevlerini nihayetlendirecek, seçime girmeyecek arkadaşlarımıza da mahallelerine yapmış oldukları hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Yerel demokrasinin en önemli unsuru; siz muhtarlarımızsınız. Her fırsatta muhtarların öneminden değerinden bahsediliyor. Umut ediyorum ki muhtarların elini daha rahatlatacak, tüzel kişiliklerini kazandıracak imkânlar önümüzdeki yıllarda meclisten geçer ve sunulur.

Ben de bugün itibariyle 3. Kez adaylığımı ilan edeceğim. Çatalca halkı destek verirse bir 5 yıl daha görev yapacak, muhtarlarımızla keyif ve uyum içerisinde çalışacağız. Herkese başarılar diliyorum. Muhtarlar gününüz kutlu olsun.” Dedi. Başkan Kara’nın konuşmasının ardından, Muhtarlar Günü sebebiyle, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara mahalle muhtarlarımızla birlikte yemek yedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.