Batık Silkent taksidini ödeyemedi

Batık Silkent taksidini ödeyemedi
Sürekli arsa satışından kaynak oluşturmaya çalışan ve borçlarıyla gündeme gelen Silivri Belediyesi yeni bir haciz şoku yaşadı.
Sürekli arsa satışından kaynak oluşturmaya çalışan ve borçlarıyla gündeme gelen Silivri Belediyesi yeni bir haciz şoku yaşadı. Belediye iştiraki Silivri Kent Hizmetleri Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi'nin (SİLKENT) SGK borcundan dolayı 34 ZRM plakalı kamyonetine, tedbirli haciz konuldu. Haciz işlemini doğrulayan Belediye Başkanı Özcan Işıklar Pazartesi günü yapılacak ödemeden sonra haczin kaldırılacağını söyledi.

Silivri eski belediye başkanlarından Selami Değirmenci, Hüseyin Turan ve mevcut Başkan Özcan Işıklar'ın da geçmiş dönemde yönetiminde bulunduğu SİLKENT, batık şirket olarak adlandırılıyor. SGK ve vergi dairesine yüklü miktarda borcu bulunan SİLKENT'in kaynaklarının çarçur edildiği, sürekli yönetimini değiştirdiği ve idare noktasında sıkıntı yaşadığı biliniyor. Bu arada haczedilen araç Silivri Yediemin Otoparkı'na çekildi.

Silivri Belediyesi iştiraki SİLKENT, SGK tarafından aracına konulan tedbirli hacizle gündeme geldi. Vatandaşların temel ihtiyaç maddelerini tedarik etmek için kurulan SİLKENT öteden beri sürekli tartışma konusu olurken, Belediye Başkanı Özcan Işıklar da gerçekleşen haciz işlemini doğruladı. Haczedilen SİLKENT'e ait aracın Pazartesi günü ödeme yapılarak tekrar şirketin hizmetinde olacağını belirten Işıklar abartılacak bir sorun olmadığını iddia etti. Bir önceki meclis döneminde yapılan tartışmalarda şirketin iyi yönetilmediği, zaten kıt olan kaynaklarının hesapsızca harcandığı iddia edilmişti.

Yöneticileri belediyede çalışıyor
Belediye iştiraki olan SİLKENT'in Yönetim Kurulu Başkanlığını Orhan Öpçin yapıyor. Şeref Can Ayata Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Meral Türkmen Terlikçi, Olcay Yılmazer ve Murat Onkardeşler ise yönetim kurulunda bulunuyor. Yönetim Kurulu üyelerinden Meral Türkmen Terlikçi Silivri Belediyesi Özel Kalem Müdürü, Şeref Can Ayata Belediye Bilgi İşlem Sorumlusu, Murat Onkardeşler ise Silivri Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü'nde çalışıyor. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Öpçin de geçmiş dönemde Silivri Belediyesi Kariyer İstihdam Ofisi yöneticisi olarak görev yapmıştı.

Yüklü miktarda borcu var
Sayıştay Başkanlığı tarafından bile denetlenemeyen belediye iştirakleri idarecilerin arpalığı olarak adlandırılırken Silivri Belediyesi iştiraki olan SİLKENT'e haciz gelmesi yeni bir tartışma başlattı. Silivri Kalepark Sosoyal Tesisi'ni işleten ve belediyenin iyi tarım uygulamasına destek veren SİLKENT SGK ve vergi dairesine yüklü miktarda ki borcu ile gündeme geldi. 2009-2014 döneminde yapılan meclis toplantılarında sürekli gündeme gelen SİLKENT'in iyi yönetilmediği iddia edilirken, Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile birlikte batma dönemine girdiği savunulmuştu.

İhtiyaçları sonsuz kaynakları kıt
Önceki dönem Silivri Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, SİLKENT’in ekmek üretiminden değil İyi Tarım Projesi tutmadığı için battığını iddia etmişti.  Özcan Işıklar'ın "Belediye şirketleri kâr etmek için kurulmaz" sözlerine karşılık Kandemir, "Ama belediye şirketleri büyük zarar ettirmek içinde kurulmaz" çıkışını yaparak, "Silkent A.Ş. ihtiyaçları sonsuz, kaynakları kıttır. Başkan Işıklar, SİLKENT’in bu kıt kaynaklarını hesapsızca harcayıp çarçur ederse bu şirketin iktisadi açıdan doğru yönetildiğini bana kimse iddia edemez" açıklamasını yapmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.