Bayram sevgi içinde geçsin

Bayram sevgi içinde geçsin
Küçükçekmece Belediyesi, kurban bayramlarında karşılaşılan nahoş manzaraların bu yıl yaşanmaması için ilçede bir dizi önlem aldı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Milli ve manevi değerleri coşkuyla yaşadığımız, huzur, barış, sevgi ve kardeşliğin
Kesilen kurbanın kanlarının sokaklara akıtılması, çöplere rastgele atılan artıkların sokak hayvanları tarafından çekelenmesi, elden kaçırılan hayvanların sokak aralarında kovalanması… İstanbullular, metropole yakışmayan bu manzaraları çok iyi biliyor. Bu bilinçle yola çıkan Küçükçekmece Belediyesi, bu yıl tedbirleri artırdı. Ekipler, ilçede bayram boyunca yoğun mesai yapacak. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, tüm vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için ilçede yoğun tedbirler alındığına dikkat çektiği konuşmasında, “Milli ve manevi değerleri coşkuyla yaşadığımız, huzur, barış, sevgi ve kardeşliğin pekiştiği bayramlarda sofralarımız, gönüllerimiz bir olsun istiyoruz. İlçemizde Küçükçekmece Müftülüğü bünyesinde kurulan Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından izin verilen bir kurban satış alanı var. Kurban Bayramlarında görmeye alışık olduğumuz hoş olmayan manzaraları biliyoruz. Bu bilinçle çalışmalarımızı yaptık. Bayram boyunca ekiplerimiz, hijyen ve güvenlik anlamında yoğun mesai yapacaklar. Vatandaşlarımızın da aynı hassasiyeti göstereceğinden şüphem yok. Küçükçekmecelilerin, İstanbulluların ve tüm Türkiye’nin Kurban Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Üst düzey önlemler alındı

İstanbul’un en düzenli, hijyenik ve modern satış kesim yerlerinden biri olarak dikkat çeken Küçükçekmece Kurban Satış Alanı’nda da kurbanlıklar yerini aldı. Küçükçekmece Müftülüğü bünyesinde kurulan Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından izin verilen alan, 15 dönüm üzerine 2 hat olarak kurulan Halkalı Caddesi üzerinde yer alıyor. Alanda büyükbaş ve küçükbaş yerini aldı. Tamamı betondan oluşan tesis, tertip ve düzeninin yanı sıra kadın çobanlarıyla da dikkat çekiyor.

Kadın çobanlar şaşırttı

Kadın çobanlardan biri de 53 yaşındaki Hasiye Güler… Ardahan’dan getirdiği büyükbaş hayvanlarını satışa çıkaran Güler’i görenler şaşırıp kalıyor. ‘Kadınların yapamayacağı bir iş yok’ diyerek, işini sevgiyle yaptığını belirten Güler, kurban satış alanının tertip ve düzeninden son derece memnun. Önceki yıllarda çamur içinde kalıp zorlandıklarını ifade eden Güler, “Bu alanda her şey düşünülmüş. 20-25 yıldır bu işi yapıyorum. Beton zemin işimizi kolaylaştırıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.