BELEDİYE BAŞKANLARINDAN GÜÇ BİRLİĞİ

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN GÜÇ BİRLİĞİ
Büyükçekmece, Çatalca ve Silivri’de yetişen tarım ürünlerin tanıtılması ve pazara ulaşması konusunda çalışmaları için Belediye Başkanları bir araya geldi.
 Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar konuyla ilgili Metro Marketler Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Özerkan ile Silivri Belediye Başkanlığı Makamında bir araya geldi.

 

Gerçekleşen toplantıya CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Kategori Müdürü Birol Uluşan, Metro Grup Türkiye Temsilcisi Kaan Ünver de katıldı.

 

ÇATALCA BELEDİYE BAŞKANI CEM KARA: “ÇATALCA’YA İMKAN YARATILIRSA ÜRETİM DAHA DA ARTACAK”

 

Yapılan toplantıda ilçeyi tanıtan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca’nın İstanbul’un %20.9’u olduğunu, bu yüzölçümünün %65’inin orman alanı, %29’unun tarım alanı ve %6’sının da yerleşim alanı olduğunu belirtti. Çatalca’da 332.110 dekar tarım alanının 9.677 dekarlık kısmının sulu tarım alanı, 322.433 dekarında da kuru tarım alanı olduğunu, 24 mahallede sebze tarımı yapıldığını, kavun, karpuz, domates, fasulye, çeltik, bakla, bezelye, biber, patlıcan başta olmak üzere; marul, roka, ıspanak, lahana vb. sebzelerin yetiştirildiğini, ancak ürünün pazarlanmasında sorunlar yaşandığını, Çatalca’ya fırsat ve imkan yaratılırsa üretimin çok daha artacağını, İstanbul için Çatalca’nın önemini anlatan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara seracılık hakkında da bilgiler verdi. İlçede seracılığın geliştiğini, 320 seranın olduğunu ve 97.70 dekarlık alanda seracılık yapıldığını sözlerine ekledikten sonra hayvansal ürünler konusunda da ilçenin önemli bir alan olduğunu, teşvik ve desteğe gerek duyulduğunu, imkan yaratılırsa Çatalca’nın İstanbul’a çok kıymetli tarımsal ve hayvansal ürünler sunabileceğini belirtti. Metro Marketlerin Çatalca’ya gelerek Çatalca Belediyesi ile işbirliği içinde köylüye, yetiştiriciye ulaşılarak ürünlerin kalitesinin yerinde görülmesi ve başta kavun, karpuz, domates olmak üzere alım garantili sözleşme yapılmasının sağlanması gerektiğini belirtti.

 

ÇELEBİ; “TARIM ÇALIŞMASI SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEĞİDİR”

 

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Metro Marketlerinin önemli bir alıcı olduğunu ifade ederek; “Trakya’daki çiftçilerimizin ürünleri ellerinde, tarlada kalıyor. Metro Marketleri bizim için önemli bir alıcı. Ürün değerlerini de dikkate alarak özellikle Silivri, Çatalca ve Büyükçekmece bölgelerimizde yetişen ürünlerin pazara ulaşmasını sağlamalıyız. Bölgemizde yapılan tarım çalışmaları, sadece inşaat ile uğraşan belediyelerin ötesinde tam bir sosyal belediyecilik örneğidir” dedi.

 

ÖZERKAN; “ÜRETİMİ STANDART HALE GETİRİLİP ALIM GARANTİSİ VERİYORUZ”

 

Metro Marketler Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Özerkan; “Metro Marketler dünyada 50, Türkiye’de ise 25 yaşında. Biz son 4 yıldır kaybolan Türk tatlarını ve damak zevklerini çok önemsiyoruz. Başka yerde üretilmeyen ürünlerin tohumunu çiftçiye vererek, yeniden eskisi gibi aynı kalitede üretilmesini sağlıyoruz. Çiftçiye üretim aşamaları hakkında bilgiler veriyoruz, üretimi standart hale getirilip alım garantisi veriyoruz” şeklinde konuştu.

 

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN ÜRETİCİYE TAM DESTEK

 

Toplantıda bölgelerinde yetişen ürünler konusunda bilgiler vererek, tarım çalışmalarına verdikleri önemi ifade eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da, ilçelerindeki üreticilerin pazarla buluşmalarını sağlamak istediklerini dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.