Belediye değil,işletmeci kaldırdı

Belediye değil,işletmeci kaldırdı
Silivri Belediyesi 2012 yılında yapımına izin verdiği Keyf- Mola isimli kafeyi mühürleyerek kaldırtma kararı aldı.

İşletme sahibi eylemi belediyeye bırakmayarak, kendisi yaptı. Kafenin yanında küçük bir kulübede yıllardır ayakkabı tamirciliği yapan engelli bir vatandaşın, kulübesi de bu uygulamadan nasibini aldı.  

Tarihi Piri Mehmet Paşa Camisi etrafında bulunan Kafe ve Ayakkabı tamircisinin bulunduğu alanın Milli Emlak Daire Başkanlığına ait olduğu ve izin alınmadan yapıldığı gerekçesiyle Silivri Belediyesi tarafından yaptırılan işletmenin yine Silivri Belediyesi tarafından mühürlenerek, kaldırılması talep edildi.

İlgili kurumdan gelen resmi yazı üzerine Silivri Belediyesi Yetkilileri kafeyi mühürleyerek, kaldırılması için işletme sahibi Nagihan Aytaç Uyanık’a tebliğ etti. Bunun üzerine kafenin kaldırılması işlemini belediyeye bırakmayan işletme sahibi Nagihan Aytaç Uyanık, eşi ile birlikte kafeyi kendisi sökerek kaldırdı.




MAĞDURİYET NASIL GİDERİLECEK?

Diğer yandan Keyf-i Mola Kafenin İletme Sahibi Nagihan Aytaç Uyanık ile Ayakkabı tamircisine belediye tarafından yeni bir yer verilip verilmeyeceği ve mağduriyetlerinin nasıl giderileceği ise merak konusu.

Haber/ Fatma Sarıbıyık Yıldırım 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.