Belediye zehirledi!

Belediye zehirledi!
Silivri Belediyesi tarafından dağıtılan tavuklu pilav minik Havin ve annesinin zehirlenmesine neden oldu. Silivri Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Havin Fındık ve anneye gıda zehirlenmesi teşhisi konulurken, emniyet soruşturma başlattı.
 Haber: Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Silivri Belediyesi tarafından cenaze sahiplerine destek olmak için dağıtılan tavuklu pilav iki kişiyi hastanelik etti. Mimarsinan Mahallesi'nde bir cenaze merasiminden sonra belediye tarafından dağıtılan tavuklu pilav, mahallede bulunan ihtiyaç sahiplerinin evlerine de bırakıldı. Tavuklu pilavdan yiyen küçük Havin ve annesi Semira Dülek hastanelik oldu. Silivri Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Havin ve anneye gıda zehirlenmesi teşhisi konulurken, olay polise intikal etti. 

Kızım ve eşim zehirlendi

Konuyla ilgili gazetemize konuşan minik Havin’in babası Gültekin Fındık, “Silivri Belediyesi ihtiyaç sahibi evlere yemek dağıtmış. Bizim eve de bırakmışlar. Sanırım mahallede bir cenaze vardı ve merhumun hayrına bu yemeklerde belediye yetkililerince dağıtılmış. Yemek olarak tavuklu pilav, çorba ve tatlı varmış. Benim eşim ve kızım da bu yemeği yedikten sonra rahatsızlandı ve hastaneye kaldırdık. Eşim ve kızımın haricinde bu yemekten yiyerek zehirlenen başka vatandaşlar da var. Zehirlenme vakası olduğu için olay polise de yansıdı. Polis olayla ilgili araştırma yapıyor. Bizde şikâyetçiyiz” dedi. 

Belediye Başkanı'nın ismi var

"Silivri Belediyesi'nin vatandaşların cenazelerinde yemek dağıtarak hayır işlemesi, ya da ihtiyaç sahiplerini düşünmesi güzel bir şey" açıklamasını yapan Gültekin Fındık, “Tamam belediyemizin bu şekilde yemek dağıtmasını, vatandaşların acı gününde yanında olmasını takdirle karşılıyoruz. Ancak o dağıtılan yemek yüzünden benim kızım ve eşimde dahil olmak üzere birçok vatandaş zehirlenerek hastanelik oldu. Yemek sandığının üzerine baktık ama hangi firma tarafından hazırlandığına dair herhangi bir yazı yok. Sadece Belediye Başkanı'nın ismi var. Bence  belediye bu yemekleri yaptırdığı firmayı gözden geçirmeli. Allah korusun ya benim çocuğuma bir şey olsaydı. Bunun hesabını nasıl vereceklerdi” dedi. Amca Saim Fındık ise yoğun Havin Fındık'ın yoğun bakıma alındığını, anne Semira Dülek’in ise tedavisinin devam ettiği söyledi. Saim Fındık, Minik Havin ve annesinin yedikleri gıdadan zehirlenmiş olduğuna yönelik hastane raporlarının da Emniyet yetkililerine verildiğini ifade etti.  

Işıklar'ın mesajı var  

Mimarsinan Mahallesi'nde bir cenaze sonrasında Silivri Belediyesi tarafından dağıtılan ve bazı vatandaşların zehirlenmesine neden olan yemek tabldotunun üzerinde, “Üzüntünüzü yürekten paylaşıyor, merhuma Allah'tan rahmet, siz sevenlerine sabırlar diliyorum. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar” yazısı dikkat çekerken, yemeklerin hangi firma tarafından hazırlandığına dair herhangi bir bilgiye ulaşılamadı. Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü zehirlenme olayıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.