Belediyeden camiye ücretsiz arsa

Belediyeden camiye ücretsiz arsa
Hasarlı durumdaki caminin yenilenmesi için arazi ücretsiz olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredildi.
 Avcılar Belediyesi hasarlı durumdaki Mustafa Kemal Paşa Camii'nin yenilenerek yeniden yapılması için 588 metrekarelik arsayı Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edilmesine oybirliğiyle karar verdi.

Mayıs ayı olağan toplantısını bugün yapan Belediye Meclisi, belediyeye ait 588 metrekarelik arsanın bedelsiz olarak Diyanet İşleri Başkanlığı adına Avcılar Müftülüğü'ne tahsisi konusunda Belediye Başkanı CHP'li Handan Toprak Benli'ye protokol imzalaması için yetki verdi. Yapılan açıklamaya göre, 21'i CHP'li 37 üyenin oy birliği ile aldığı karar ile cami çevresindeki yer parsellerde de düzenleme yapan Avcılar Belediyesi, cami yapımımın gerçekleşmesi için teknik altyapının tamamlanmasını sağlayarak, hasarlı durumda olan Avcılar Mustafa Kemal Paşa Merkez Camii'nin yeniden yapılmasının önünü açmış oldu. Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'nin Cuma günü Avcılar İlçe Müftüsü, mahalle muhtarı ve heyeti, meclis üyeleri, ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile mahalle birimi başkanının katılacağı bir toplantıda, arsanın tahsisine ilişkin protokol imzalanması kararlaştırıldı. Avcılar Belediye Meclisi'nde oy birliği ile alınan karar şöyle;

"İnceleme sonucunda; 09.01.2015 tarih ve 8 sayılı Meclis Kararı ile ilgi (b) sayılı Meclis Kararı iptal edilerek 46 pafta 7733 sayılı 588 metrekarelik 'Dini Tesis' alanında kalan parselin üzerinde projesinde sadece cami yapılmak, cami altına veya bitişiğine herhangi bir ticari faaliyet göstermemek ve Belediyemize ait olan 46 pafta 7733 parsel ile tevhid edilmesi söz konusu olan diğer 7729-7730-7731-7732-7735-7736 nolu parsellerin plana uygun olması şartıyla Diyanet İşleri Başkanlığı adına İlçe Müftülüğüne tahsisi yapılması uygun görülmüş ve satış kararlarının iptaline ilişkin Belediye Meclis Kararı kesinleşmiştir. Dolayısıyla 5393 sayılı Belediye Kanununun 38. maddesinin (g) bendi gereğince protokol yapılması hususu komisyonumuzca oy birliği ile uygun görülmüştür."

PROTESTO EDİLMİŞTİ

Avcılar Belediyesi Gümüşpala Mahallesi Paşaeli Piknik Alanı içerisinde çocukların oyun alanı içerisinde buradaki kafeyi 10 yıl kiralama sözleşmesi bulunan işleten kişiler tarafından yaptırılan, su ve elektriği bulunmayan alanda ahşap malzemeden yaptırılan mescidin sağlıksız olduğu değerlendirilerek yıkılmıştı. Bu karar mahalle sakinlerinin yanı sıra AK Parti'li meclis üyesinin tepkisine neden olmuştu. Belediye tepkilerin gereksiz olduğunu açıklarken parktaki oyun alanları dışında güvenlik noktasının bulunduğu bölgenin arkasında, aynı zamanda pazar esnafı ve müşterilerinin de kullanabileceği, kadın ve erkeklerin ayrı yerde ibaretlerini yapabilecekleri betonarme mescit yapımına başlamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.