BEN IŞİD KOMUTANI MIYIM?

BEN IŞİD KOMUTANI MIYIM?
Silivri Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısının 1. Oturumu dün gerçekleştirildi. 18 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıya, gündem dışı konuşmalar damgasını vurdu. Ak Partililerin eleştirdiği Işıklar, "Ben IŞID komutanı değilim. Müdürlük burada, adliy

Gündem dışı söz alan AK Parti Gurup Sözcüsü Rıfat Kutlu, kamuoyuna yansıyan, “İptal edilen çöp ihalesini, üniversite protokollerini ve SİLKENT'i" sordu. Kutlunun sorularına ve eleştirilerine cevap veren Başkan Işıklar, "Her gördüğün sakallıyı deden sanma. Elimde hıyar var diyene tuz alıp peşinden koşamam. İhale dosyası ilgili müdürlükte, isteyen gidip görebilir” cevabını verdi.

GÜNDEM MADDELERİNİN 5’İ KABUL, 13’Ü KOMİSYOYA HAVALE

1 aylık tatilin ardından dün Silivri Belediyesi dün meclis toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, CHP Gurubu 3 önerge, AK Parti Gurubu ise 4 önerge sundu. CHP Gurubunun sunduğu önergeler meclis gündemine alınırken, AK Parti Gurubunun önergeleri ise Başkanlık Makamına havale edildi. Meclis gündeminde bulunan 18 gündem maddesinden 5’i oy birliği ile kabul edilirken, 13’ü ise ilgili komisyonlara havale edildi.

KUTLU: TEK SEFERDE BİR İŞİ BAŞARDIĞINIZI GÖREMEDİK

Meclis gündeminin görüşülmesinin ardından toplantı gündem dışı konuşmalarla devam etti. Söz alan AK Parti Gurup Sözcüsü Rıfat  Kutlu, son günlerde kamuoyunu oldukça meşgul eden iptal edilen çöp ihalesi, Üniversite alanlarıyla ilgili yapılan protokol ve yer tahsisi değişiklikleri ile SİLKENT’in kapanacağı yönündeki iddiaları sordu. Ülkede son bir ayda önemli gelişmelerin olduğunu söyleyen Kutlu; “Türkiye’de yeni Cumhurbaşkanı seçildi, yeni Başbakan seçildi, kabine değişti ama Silivri’de gündem değişmiyor.  Yine yapılan ihaleler ve protokollerin iptali var. Çöp ihalesi olayında bilgi kirliliği var. Yine üniversitelere tahsis edilen yerler üzerinden de çift dikiş gidiyoruz. Ya imza sahte oluyor, ya ihalede evrak eksik oluyor ya da sahte üniversite yüzünden protokoller iptal ediliyor. Silivri Belediyesi’nin tek seferde bir işi başarı ile bitirdiğini göremedik. Mesela çöp ihalesi neden iptal edildi? Eğer iptal edilmeseydi ihaleyi kimin alacağını öğrenebilecek miydik? Ya da kaç firmanın ihaleye girdiğini bilecek miydik? Yeniden görüşülmek üzere ihale komisyonuna gönderdiğinizi söylediniz ama 1 hafta sonra TBMM’den çıkacak olan torba yasası nedeniyle ihaleyi iptal ettiğinizi söylediniz. Bizim zamanımızda da SİLKENT vardı ama hiç borcu yoktu. SİLKENT’in borcu ne kadar? Neden Halk Ekmek'ler kapatılıyor? SİLKENT’i zarar ettiren halk ekmek mi, yüksek maliyet girişlerinin halk ekmeğe yazılması mı, yoksa siyasi bankamatik memurlarımı?" diye sordu

IŞIKLAR; HER SAKALLIYI DEDEN SANMA!

Kutlu’nun  konuşmasının ardından cevap veren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; "Her gördüğün sakallıyı deden sanma diye bir laf var. Her ihalede sanki bir şey oluyormuş gibi gösterilmesini anlamıyorum. Elimde hıyarım var diyene bir avuç tuzla koşacak halimiz yok. İşgilli bilmem ne, tıngırdar. Çöp ihalesinin yapılacağı tarihi bile bilmiyorum ki, bilmek de istemiyorum. İlgili müdürlüğüm konuyla alakadar. Ben İŞİD komutanı mıyım? Müdürlük burada, adliye karşıda. Benim hiç öyle bir derdim yok. Ahlaksızlığı da kim yaparsa alnını karışlarım. Savcı gibi size mi ifade vereceğim? Komisyondaki arkadaşlarıma güveniyorum. İŞİD komutanı gibi değilim. İŞİD gibi takip edip hata yapanın kafasını mı keseyim? İptal edilen çöp ihalesinde her hangi bir usulsüzlük yok. Dosya ilgili müdürlükte. İsteyen herkes gidip dosyayı inceleyebilir” dedi. 

“HALK EKMEK'LER KAPANMIYOR, SAYILARINI AZALTACAĞIZ”

Başkan Işıklar SİLKENT ile ilgili battı, kapanıyor iddialarına ise "Herkesle tartışırsan uzaktan bakan aranızdaki farkı anlayamaz. Abuk sabuk kirliliklere cevap vermeyeceğim. Halk Ekmek'ler kapatılmıyor. Zarar faaliyetten değil, bankamatik memuru da yok orda. Geçmişten buyana olan vergi borçlarından ve ekmek satış büfelerinin çokluğundan kaynaklanıyor. Sayılarını azaltacağız. Yakında fırıncılarla bir toplantı yapacağım. Ve isteyen herkeste o toplantıya katılabilir” cevabını verdi. 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.