Beylikdüzü engellileri unutmadı

Beylikdüzü engellileri unutmadı
Beylikdüzü Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Yakuplu Sosyal Tesisleri’nde yemekli bir etkinlik düzenledi.
Organizasyonda engelli bireylerden oluşum ritim grubu müzik gösterisi yaptı, doğum günü olan engelli vatandaşlar için pasta kesildi. Tüm davetlileri selamlayan Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Ömer Şatır, “Engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleştirmelerine yardımcı olmak, geleceğe umutla bakan bireyler olmalarını sağlamak toplumsal sorumluluktur.” şeklinde konuştu.

Dezavantajlı grupta yer alan zihinsel ve bedensel engelli bireylerin toplumda daha aktif bir rol alabilmeleri adına projeler geliştiren Beylikdüzü Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde dikkat çeken bir organizasyon gerçekleştirdi. Sağlık İşleri Müdürlüğü, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve Kent Konseyi işbirliği ile Yakuplu Sosyal Tesisleri’nde yapılan yemekli etkinlikte engelli bireyler ve aileleri gönüllerince bir gün geçirdi. Aralık ve Kasım ayında doğan engelli vatandaşlar, doğum günü pastasını neşe içinde kesti. Engelli ritim grubunun darbuka şovları davetlileri coştururken, İlkevin Rehabilitasyon Merkezi folklor ekibinin gösterisi ise renkli görüntülere sahne oldu.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun selamını ileterek konuşmasına başlayan Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Ömer Şatır, Engellilerin haklarının ortaya koyulmasında,engellilerin topluma kazandırılmasında ve yaşam standartlarının arttırılmasında sosyal devlet olmanın önemini ortaya koydu. 1. Başkan Vekili Şatır, “Engelli konusu sadece engelli bireyleri değil tüm toplumu ilgilendirmekte. Bu nedenle her fırsatta onları kucaklayarak, hepimizle eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını hatırlatmamız gerekiyor. Özellikle eğitimden sanata, siyasetten spora kadar her alanda muvakkaf olmuş engelli vatandaşları kutluyorum.” diye konuştu.
Programa Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve belediye meclis üyeleri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.