Beylikdüzü istihdam destekli kursları başladı

Beylikdüzü istihdam destekli kursları başladı
Beylikdüzü El Ele Yaşam Derneği, dezavantajlı gruplara istihdam sağlamak amacıyla önemli bir projeye imza attı.
İŞKUR hibesi ve Beylikdüzü Belediyesi katkılarıyla İstihdam Destekli Meslek Edindirme Kursları’nı başlatan dernek, kurslarda eğitim alıp başarı gösteren dezavantajlı grupların tamamının istihdam edilmesini amaçlıyor.

Beylikdüzü El Ele Yaşam Derneği’nin İŞKUR hibesi ile açtığı İstihdam Destekli Meslek Edindirme atölyesine destek sağlayan Beylikdüzü Belediyesi, engelsiz yaşamı hedefindeki kararlılığını bir kez daha gösterdi. İstihdam Destekli Meslek Edindirme Kursları kapsamında Marmara Mahallesi’ndeki yerleşkede gerçekleşen Çinicilik Atölyesi açılışına Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Ömer Şatır, Başkan Yardımcısı Emel Turan, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Av. T.Taşkın Özer, Beylikdüzü El Ele Yaşam Derneği Başkanı Elif Necla Türkoğlu, muhtarlar, STK yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dezavantajlı gruplara istihdam sağlamak adına hayata geçirilen atölyede şu anda 10 ortopedik engelli vatandaş çinicilik eğitimi alıyor. İŞKUR’la yapılan sözleşme gereği kurs sonrasında başarılı olan 3 kursiyer atölye bünyesinde istihdam edilecek. Ayrıca, 39 iş günü sürecek olan kurs boyunca kursiyerlere İŞKUR’un belirlediği yevmiye ücreti ve SGK’ları ödenecek. İstihdam Destekli Meslek Edindirme Kursları, Seramik Atölyesi ile devam edecek.

Kurslardan bölgede yaşayan tüm dezavantajlı grupların faydalanabilmesini ve başarılı olanların tamamının da istihdam edilmesini amaçladıklarının altını çizen Dernek Başkanı Elif Necla Türkoğlu, “Biz STK’lar, Belediye Başkanı ile el ele vererek Beylikdüzü’nü engelsiz yaşamın merkezi yapmak konusunda kararlıyız.” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.