Beylikdüzü kütüphane cenneti olacak

Beylikdüzü kütüphane cenneti olacak
Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Çok Amaçlı Salon ve İbrahim Türker Kütüphanesi’nin açılışı gerçekleştirildi.
53. Kütüphane Haftası etkinlikleri Beylikdüzü’nde dop dolu geçiyor. “Okul Kütüphaneleri Halka Açılıyor” projesinin 5. ayağında bu kez Büyükşehir Ortaokulu’na çok amaçlı salon ve kütüphane kazandırıldı.

Adına “Çok Amaçlı Salon ve İbrahim Türker Kütüphanesi” verilen noktanın açılışını Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdür Yafes Bakırcı, Beylikdüzü CHP İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer, Öğretmen İbrahim Türker ve belediye meclis üyeleri birlikte gerçekleştirdi.


“İbrahim Türker bir Cumhuriyet öğretmeni”

Salona ve kütüphaneye “İbrahim Türker” ismini vermekten büyük mutluluk duyduklarını ve mekana manevi güç katacağını belirten Başkan İmamoğlu, “Sayın İbrahim Türker, bir Cumhuriyet öğretmeni. İlçenin; ilk mahallesinin, ilk okullarından birisinin bu isim ile süslenmesi Beylikdüzü kentinin ne kadar vefalı olduğunun da bir göstergesidir. Beylikdüzü’nü bir kütüphane cenneti haline getirmek istiyoruz. Kütüphaneler ve kitap okuyan gençler, çocuklar sayesinde bilimi, sanatı, teknolojiyi, hayatı, felsefeyi, sosyolojiyi daha çok konuşan bir topluluk olacağız. Gençler, hep faydalı işler üretecekler. Ancak bu yolda memleketimiz umut ettiğimiz çağdaş bir geleceğe ulaşabilir.” diye ifade etti.

“Hepinize üstün başarılar diliyorum”

Mutluluğu gözlerinden okunan öğretmen İbrahim Türker, bu önemli günde bir arada olmanın gururu içinde olduğunu söyledi. Türker, “Çok saygın kişilerin arasında enerji buldum. Güzelliğin tam ortasındayım bugün ben. 32 yıl öğretmenlik yaptım. 92. km’yi yürürken sizler karşımdasınız. Hepinize üstün başarılar diliyorum. Anne, babalarınız gururla söz edecekler sizden.” dedi. Okul Müdürü Yücel Akkaş da kendilerine destek veren tüm kurumlara teşekkür etti. Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı ise “Amacımız çocuklarımızın daha çok okuyabilmelerini sağlamak. Bu alışkanlığın kazandırılması için çok sayıda etkinlikler yapılıyor. İbrahim öğretmen yıllarca mesleğe hizmet etmiş ulu bir çınar. İsminin burada yaşaması çok anlamlı.” şeklinde kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.