Beylikdüzü'nde 15 Temmuz şehitleri anması

Beylikdüzü'nde 15 Temmuz şehitleri anması
15 Temmuz darbe girişiminin 2. yıl dönümü sebebiyle Beylikdüzü Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı’nda şehitleri anma programı düzenledi.
Hayatını kaybeden tüm şehitleri rahmetle anan Başkan Ekrem İmamoğlu, “Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün, varlığının, birliğinin ve dirliğinin ilelebet yaşaması adına devletin büyüklüğünün devletin kudretinin önüne hiçbir güç hiçbir akıl geçmemelidir.” şeklinde konuştu. 

Beylikdüzü Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişiminin 2. yıl dönümünü 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı’nda gerçekleştirdiği programla andı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan anma programına Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra, Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

“Devletin büyüklüğüne herkesin el birliğiyle katkı sunması gerekir”

Konuşmasında birlik ve berabirliğin önemine vurgu yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün, varlığının, birliğinin ve dirliğinin ilelebet yaşaması adına devletin büyüklüğünün devletin kudretinin önüne hiçbir güç hiçbir akıl geçmemelidir. Bu yönüyle yaşanan ve yaşatılan talihsizliklerin önüne geçmek adına devletin büyüklüğüne her zaman, her yöneticinin ve herkesin el birliğiyle katkı sunması gerekir. Bu ülkenin kuruluş anındaki en önemli yönetim felsefesi ve unsuru, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” kavramı ancak böyle vücut bulabilir. Ülkemizin bu ve buna benzer tehditleri yaşamaması adına hepimizin akıldan ve bilimden yana nesiller yetiştirmesi gerekir. Başı dik, alnı açık, bayrağına milletine ve devletine saygı duyan bir neslin yetişmesi için de hep birlikte elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Bu hain darbe girişiminde hayatını kaybeden tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyor kendilerini minnetle ve şükranla anıyorum.” şeklinde konuştu. 

“Milletimiz yeryüzünde var olduğu günden beri bağımsızlık timsali olmuştur”
15 Temmuz’da yaşananların hafızalardan silinmeyerek tarihe not düşüldüğünü belirten Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, “Bugün 2 yıl önce karşı karşıya kaldığımız hain darbe kalkışmasının yıldönümü. Bu kalkışmada canları pahasına vatanımızı savunan şehitlerimizi rahmetle şükranla anıyorum. Vatan, millet ve bayrak sevgisini her türlü değerin üzerinde tutan milletimiz varlığını, bağımsızlığını tüm tehditlere karşı fedakarca ve kahramanca mücadele ederek yeryüzünde var olduğu günden beri bağımsızlık timsali olmuştur. Türk milleti için söz konusu vatan olduğunda gözünü kırpmadan canını seve seve feda edeceğini 250 şehit vererek tüm düşmanlarımıza ve dünyaya bir kez daha gösterilmiştir.” dedi. 

Siyasi parti ilçe başkanlarının da söz aldığı anma programında, herkesin ortak düşüncesi, ülkemiz adına bir daha böyle bir olayın yaşanmaması oldu. Kur’an tilavetiyle devam eden anma töreni, Başkan İmamoğlu ve programa katılan katılımcıların 15 Temmuz Şehitleri Sergisi’nin gezilmesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.