Beylikdüzü'nde 7/24 defin hizmeti

Beylikdüzü'nde 7/24 defin hizmeti
Yeni kurulan ve yeni yeri Adnan Kahveci Mahallesi Kapalı Pazar altında hizmetlerini sürdüren Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ilçede beğeniyle karşılanan pek çok projeyi hayata geçiriyor. Müdürlük şimdi de bir vefat durumunda cenaze işlemler

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, önemli bir toplum hizmetini bünyesine aldı. Oluşturulan birçok birim ve Gebelik Okulu gibi ses getiren projeleri ilçenin refahı için ard arda sıralayan Sağlık İşleri Müdürlüğü, daha öncesinde hizmete ulaşmada sıkıntı yaşanan cenaze ve ölüm defin işlemlerini de müdürlüğün hizmet kapsamı içine ekledi. Müdürlük, hizmetin usulüne uygun bir şekilde yürütülebilmesi için 3 hekimini de bu kapsam için görevlendirdi.

Defin ve Mernis Raporları Tutuluyor

Çağrı Merkezi üzerinden gelen vatandaş talepleri doğrultusunda hareket eden ekipler, vefatın yaşandığı eve gelerek cenaze işlemleri sürecini başlatıyor. Hekimler tarafından vefat eden kişiye ev muayenesi yapılıyor. Gömme izin belgesi düzenleniyor ve ölüm defin ile mernis raporları tutuluyor. Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ayrıca cenaze sahiplerine defin işlemleri konusunda vatandaşın hangi prosedürleri izlemesi gerektiğine dair danışmanlık de veriyor. Gelen talebe göre belediye ekipleri araç da tahsis ediyor ve taziye yemeği imkanı sunuyor. Herhangi bir cenaze durumunda bu hizmetlerden 7/24 yararlanmak isteyen vatandaşlar, 0212 855 65 75 ve 444 09 39 NO’lu Çağrı Merkezi hattına başvurabilirler.

Beylikdüzü’ndeki ilçe halkı sağlığının iyileştirilmesi ve geliştirilmesine yönelik önemli projelere imza atmak için hazırlandıklarını belirten Sağlık İşleri Müdürü Fatma Hoşgöz, özellikle yeni başlattıkları defin işlemleri hizmetleri ile cenazesi olan acılı ailelere bir rehberlik sunacaklarını, uygulamalarıyla da hızlı ve eksiksiz bir çözüm noktası olacaklarını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.