Beylikdüzü'nde deniz kıyısı temizlendi

Beylikdüzü'nde deniz kıyısı temizlendi
Beylikdüzü'nde denizden 400 ton kaya parçası ve demirli beton çıkarıldı.
Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün Belediye Sualtı Arama kurtarma ekipleriyle birlikte sürdürdüğü deniz temizliği çalışmaları başladı. Sıcak havaların etkisini iyice artırdığı şu günlerde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Gürpınar Sahili’ndeki çalışmalarda lodosun ve şiddetli dalgaların etkisiyle kırılarak denize düşen toplam 400 ton kaya parçası ve demirli beton parçaları çıkarıldı.

Beylikdüzü Belediyesi, temiz bir gelecek ve sağlıklı nesiller yetiştirmek için doğaya yatırım yapmaya devam ediyor. Bu amaçla, Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün her yıl kış ve bahar sezonunda düzenli olarak gerçekleştirdiği lodostan ve şiddetli dalgalardan kaynaklı kaya ve demirli beton parçalarının denizlerden temizlenmesi çalışmaları vatandaşların yaz aylarında yoğun ilgi gösterdiği Gürpınar sahilindeki yaklaşık 2 km’lik bir alanda başladı. 

Öncelik vatandaşların can güvenliği


Yaklaşık bir hafta sürmesi planlanan çalışmada görev alan Belediye Sualtı Arama Kurtarma ekipleri, denize giren vatandaşların can güvenliğini korumak ve denizi temizlemek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Müdürlük çalışanları ve 3 adet profesyonel dalgıcın görev aldığı çalışmada bugüne dek toplamda 400 ton kaya parçası ve demirli beton parçaları çıkarıldı. 

Özellikle atlama mesafesindeki kaya parçalarının çocuklar için oldukça tehlikeli olduğunu vurgulayan Dalgıç Birol Mete, “Bizim öncelikli amacımız vatandaşlarımızın can güvenliği ve elbette denizlerimizin temiz olması. Sıcak havaların yüzünü gösterdiği şu günlerde ilçe halkının serinlemesi ve keyifli zamanlar geçirebilmesi için çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.