Beylikdüzü'nde kadınlar için önemli hizmet

Beylikdüzü'nde kadınlar için önemli hizmet
Beylikdüzü Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde önemli adımlar attı.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yakuplu’da hizmetlerine devam eden Kadın El Emeği Üretim ve Eğitim Merkezi ile Özgecan Aslan Kültür Merkezi’ne çağdaş Türk kadınını temsilen yapılan heykelin açılışını gerçekleştirdi. Başkan İmamoğlu, “Türkiye’de kadına şiddetin konuşulmadığı günlerde buluşmak dileği ile. Bunun da simgesi, temsilcisi ilk önce Beylikdüzü olacak” dedi.


Beylikdüzü Belediyesi, toplumun yapı taşı olan kadının yerini perçinleştirmek için sosyal birçok çalışmaya imzasını atıyor. Kadına şiddetin son bulması ve kadının hak ettiği değere kavuşabilmesi adına farkındalık oluşturan Beylikdüzü Belediyesi, 25 Kasım’da iki önemli açılış gerçekleştirdi. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1999 yılında Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan ettiği bu günde; Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzülü kadınlar için Kadın El Emeği Üretim ve Eğitim Merkezi'ni hizmete açtı.

“Ekonomik katkıları, kültürel katkıya dönüştürmeli”

Harmoni Kadın Kooperatifi ile işbirliği yapan Beylikdüzü Belediyesi; bu merkez ile ilçe kadınlarının kişisel ve mesleki beceriler kazanmalarını, üretmelerini ve ekonomik hayata katılımlarını amaçlıyor. Kadın El Emeği Üretim ve Eğitim Merkezi’nin kadınların hayatlarında bir dönüşüme sebep olacağını belirten Başkan İmamoğlu, “Yaklaşık 90 sene önce kadına tüm sosyal hakları temsil etmeye çalışan Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyet’te bizim hala kadına şiddet konusunu konuşuyor olmamız üzücü. Bu konuda hepimiz sorumluyuz. İşin başı eğitim. Önce kadınları iyi eğitip hayata başlatmamız lazım. Burada sizin ürettiklerinizin getirdiği ekonomik katkıları, kültürel katkıya dönüştürmeli, sizlerin ihtiyaç duyduğu konularda eğitim vermeliyiz.” diye kaydetti.


Heykel, çağdaş Türk kadınını temsil ediyor

Kadını vurgulayan etkinlik ve açılışların devam ettiği Beylikdüzü’nde anlamlı bir an daha yaşandı. Geçen sene 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hizmete açılan ve Marmara Mahallesi’nin çehresini değiştiren Özgecan Aslan Kültür Merkezi’ne çağdaş Türk kadınını temsil eden bir heykel yapıldı. Heykeli yapan sanatçı ile birlikte eseri Beylikdüzü halkının seyrine sunan Başkan Ekrem İmamoğlu şöyle konuştu: “Kadın temalı bir heykelin burada olmasının anlamlı olacağını düşündük. Kızımız Özgecan Aslan’ın yaşadığı talihsizliğin bir daha yaşanmaması niyetiyle çağdaş, modern, eğitimli Türk kadınını temsil eden bir heykel çalışması yapıldı. Özgecan Aslan Kültür Merkezi estetik ve sanatsal açıdan çok keyifli bir yer oldu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.