Beylikdüzü'nde kurban kesim yeri hizmete hazır

Beylikdüzü'nde kurban kesim yeri hizmete hazır
Yakuplu Mahallesi Ambarlı Tır Parkı’nda kurulan Beylikdüzü Modern Kurban Satış ve Kesim Yeri’nin hazırlıkları tamamlandı.
2 bin 500 büyükbaş ile 3 bin 500 küçükbaş hayvan kapasitesine sahip alanda her biri 84 m 2 olan 150 çadır hizmet verecek. Ayrıca satış ve kesim alanı toplam 24 bin m 2 ’den oluşuyor. Tam donanımlı alanda vatandaşlar, hem kurbanlıklarını seçebilecek, hem de kesim yaptırabilecekler.

Kurbanlıklar, Beylikdüzü’ne giriş yaptı. Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hazırlıklarını tamamlayan Beylikdüzü Modern Kurban Satış ve Kesim Yeri’nde her biri 84 m 2 olan tam 150 çadır bulunuyor. Toplam 2 bin 500 büyükbaş ile 3 bin 500 küçükbaş hayvan; Tarım Bakanlığı’nın İlçe Teşkilatı’nın hükümet hekimleri ile Beylikdüzü Belediyesi Veteriner hekimleri tarafından kurbanlık satışa uygunluğu bakımından tüm kontrollerden geçirilmiş durumda.

Alan; 12 bin 500 m 2 büyükbaş, 5 bin m 2 ‘ lik küçükbaş satış alanı ve 6 bin 500 m 2 ’lik kurban kesim alanı olmak üzere toplam 24 bin m 2 ’yi kapsıyor.
Günde 500 büyükbaş, 1000 küçükbaş hayvan kesimi…

Beylikdüzü Belediyesi, kurbanlık alanda kesimi gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar için de tam donanımlı bir hizmet verecek. Pratik bir sistemle kurulan kesimhane; günde 500 büyükbaş, 1000 küçükbaş hayvan kesimi olanağı sunuyor. Alanda profesyonel kasaplar ve din görevlileri hazır bulunuyor.

Ambarlı Tır Parkı alanı, sadece Beylikdüzülü vatandaşlara değil, Avcılar, Esenyurt gibi çevre ilçelerden gelen vatandaşlar için de kolay bir ulaşım imkanı sağlıyor. Ayrıca bölge esnafının ve kurbanlığını seçmeye gelen vatandaşların hijyenik bir şekilde faydalanabileceği tuvalet, duş gibi imkanlar da mevcut.

Hijyen kontrol altında

Hayvanlarla ilgili prosedür işlemlerini yürüten Veteriner İşleri Müdürlüğü de alanın sağlıklı ve donanımlı bir hizmet verebilmesi için yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. Bölgenin tamamı asfaltlandı. İlaçlama, temizleme, bakım ve alt yapı gibi tüm gerekli işlemleri de tamamlandı.

İlaçlama ve dezenfeksiyon birimi ayrıca; günde 4 defa tüm alanda dezenfeksiyon uygulamalarını yapıyor. Alanda 24 saat boyunca Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 3 adet veteriner hekim görevli olacak. Pasaportları ve diğer evrakları olmayan hayvanların alana girişlerine müsaade edilmiyor. Hayvan kabul noktasında tüm hayvanlar tek tek muayene edildi ve evrak kontrolleri yapıldı.

Kurbanlık vasfını yaş itibari ile sağlayamayan hayvanlara işaret konuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.