Beylikdüzü'nde sineklere rahat yok

Beylikdüzü'nde sineklere rahat yok
Beylikdüzü’nde yaz boyunca sineklere karşı mücadele devam ediyor.
Haftanın 6 günü, gece gündüz larva oluşumunu engellemek için yapılan ilaçlamalar, ilçe halkının rahat bir yaz geçirmesini sağlıyor. Kış aylarından başlanan ilaçlama çalışmaları, ibadet yerlerinin hijyeninin korunması açısından yapılan ilaçlanmaları da kapsıyor.


Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, ilçedeki sivrisineklerle savaşıyor. Gün içinde ve akşamları ilçe halkının rahat bir yaz geçirmesi için ilaçlamalar sürüyor. Her gün 08:30-17:00 saatleri arası larva mücadelesi gerçekleştiren ekipler, haftanın 6 günü ilaçlama yapıyor. Sivrisinek sayısının artmasına neden olan larvaların üreme yerleri tespit edilerek, anında müdahale ediliyor.

Larva noktaları tespit edilip ilaçlanıyor

Larvaların en çok oluştuğu havuz, depo, lastik, kuyu, inşaatların asansör boşlukları, otopark içlerindeki ızgaralar, açık alan ve bina altlarındaki su birikintileri gibi noktalar ilçenin birçok yerinde sıklıkla ilaçlanıyor. Larva mücadelesinde Nisan ayının başından beri tam 1296 nokta ilaçlandı. İki vardiya olarak çalışan ekipler, 20:00-24:00 saatleri arasında gece ilaçlaması (ULV) da gerçekleştirmekteler. Ayrıca ibadet yerlerinin ilaçlanarak hijyen sağlanması çalışmaları da haftada 6 gün kesintisiz olarak devam etmekte.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.