Beylikdüzü Plaza'da yıkım şoku

Beylikdüzü Plaza'da yıkım şoku
Beylikdüzü Plaza İş merkezi'nde bulunan restoranların yaya yolunu işgal ettiği gerekçesiyle Beylikdüzü Belediyesi tarafından yıkım kararı alındı

Beylikdüzü Plaza  İş merkezi'nde bulunan restoranların yaya yolunu  işgal ettiği gerekçesiyle Beylikdüzü Belediyesi tarafından yıkım kararı alındı. Karara tepki gösteren esnaflar; "Yıllardır burada hizmet veriyoruz. İşgali bahane ederek seçim arifesinde  yıkım kararı aldılar" diye tepki gösterdiler.

Uzun yıllardır Beylikdüzü Plaza altında hizmet veren çoğu içkili restoranların, yayalara ait olan geçişleri kapatarak dükkanlarına kattıkları belirlendi. Yapılan çok sayıda şikayetin ardından harekete geçen İBB ve Beylikdüzü  Belediyesi, kamuya ait alanların işgal edilerek, masalar atılıp dükkanlarına katan esnafa "Yıkım" Tebligatında bulundu. Yılalrdır burada hizmet veren onlarca esnaf ise kararı şaşkınlıkla karşıladı.

Üç gün süre verdiler

Beylikdüzü Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı  Dr. Mehmet Çakılcıoğlu tarafından esnafa gönderilen yazıda "İskanlı binanın zemin katındaki çekme mesafesinde kapalı mekan oluşturmak suretiyle ortak alanların işgal edildiği tespit edilmiştir. Üç (3)  gün içinde işgallerin kaldırılmaması halinde yasal işlemler yapılacaktır" denildi.

Esnaf tepkili

Yıllardır bu alanları kullandıklarını ancak belediyeden hiçbir talep  gelmediğine dikkat çeken  Plaza esnafları ise konuyla ilgili olarak Beylikdüzü Belediyesi'nin CHP'li başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan yardım istediler. Esnaflar sıkıntılarını şöyle dile getirdiler:

"Bu alanlar zaten atıl durumda idi. Belediyeye aitte değil. Plaza'nın alanı içinde kalıyor. Bu işgüzarlıktan başka bir şey değil. Prefabrik olarak kapatılmış alanlar var. Burada ekmek yiyen onlarca insan yararlanan binlerce yurttaş var. Bu uygulama zaten kesat olan işlerimize darbe vuracak.Hani bunlar yurttaştan, esnaftan yanaydı"

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.