Beylikdüzü 'taş' kesecek

Beylikdüzü 'taş' kesecek
Beylikdüzü Belediyesi 2.Uluslararası Beylikdüzü Taş Heykel Sempozyumu, 18 Eylül -18 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek. Sempozyuma 7 Türk, 5 yabancı olmak üzere toplam 12 sanatçı katılacak ve taşlarla büyülü yolculuk başlayacak
Beylikdüzü Belediyesi 2.Uluslararası Beylikdüzü Taş Heykel Sempozyumu, 18 Eylül -18 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek. Sempozyuma 7 Türk, 5 yabancı olmak üzere toplam 12 sanatçı katılacak ve taşlarla büyülü yolculuk başlayacak. Sempozyum 18 Eylül’de yapılacak kokteyl ile start verecek. Geçen yıl ilkinin düzenlendiği etkinlikte ortaya çıkan heykeltraşların eserleri ise şimdi Beyliküzü Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanı’nı süslüyor. 

12 sanatçı heykel yontacak

Sanatın en estetik dallarından biri olan heykel sanatına, Beylikdüzü’nün modern kent imajı için önem veren Beylikdüzü Belediyesi, bu yıl 2. Uluslararası Beylikdüzü Taş Heykel Sempozyumu’nu düzenliyor. 18 Eylül’de başlayacak sempozyumda 7 Türk, 5 yabancı tam 12 sanatçı, 1 ay süre boyunca yontu malzemesi olarak mermeri kullanarak eserlerini ortaya koyacaklar. Sempozyuma; güzel sanatlar fakültelerinin heykel bölümünden mezun ve heykel alanında nitelikli bir geçmişe sahip olan sanatçılar katılıyor. Sanatçılar arasında Dilşad Yiğitcan Akçagöz, Evrim Kılıç, Hakan Sengönül, Mert Taşkın Demir, Şule Atasoy Tansel, Tülay Çakmak, Volkan Doğan, Andrej Mitevski, Cristobal Delgado Palacios, G. Jacqueline Lopez Paredes, Marino Di Prospero, Petre Virgiliu Mogosanu yer alıyor.

18 Eylül -18 Ekim 2015 tarihleri arasında sürecek etkinliğin çalışma yeri Barış Mahallesi, Eğitim Vadisi Bulvarı, Zabıta Müdürlüğü yanı açık alanda olacak. Belirli bir teması olmayan heykel sempozyumunda sanatçılar tamamen özgür bir bakış açısıyla eserlerini oluşturacak. Bir ayın sonunda tamamlanan heykeller, Beylikdüzü’nün farklı noktalarında ilçeyi temsil edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.