BEYLİKDÜZÜ’NDE 3 BİN 225 KİLO ATIK PİL TOPLANDI

BEYLİKDÜZÜ’NDE 3 BİN 225 KİLO ATIK PİL TOPLANDI
Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAB) tarafından öğrencilere atık pil toplama alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlenen “Okullar Arasında Atık Pil Toplama Yarışması” için p
Gelecek nesillere daha iyi bir çevre bırakmak adına ilçedeki yeşili arttıran Beylikdüzü Belediyesi, çevreyi korumak noktasında da çocukları bilinçlendiriyor. Atık toplama konusunda titizlikle çalışan Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bu kapsamda her yıl “Okullar Arasında Atık Pil Toplama Yarışması” düzenliyor. 15 Ekim 2017 tarihinden beri Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAB) ile ortaklaşa düzenlenen “Okullar Arasında Atık Pil Toplama Yarışması” için pil toplama süresi doldu. Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından makbuz karşılığında alınan piller çuvallara konulup tartıldı ve Atık Getirme Merkezi’nde depolandı.

Okullar 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde ödüllerini alacak

Pillerin çevreye verdiği zararın azaltılması, öğrencileri atık pil konusunda bilgilendirmek ve atık pillerin toplanmasına teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmaya, pil toplama süresince ilçe genelindeki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı toplamda 51 özel ve resmi anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ve dengi okul katıldı. 3 bin 225 kilo atık pilin toplandığı yarışmanın sonucu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde açıklanacak. Her 250 kg atık pil toplayan okula tablet ve her 50 kg atık pil toplayan okula ise top setleri ile ödüllendirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.