BEYLİKDÜZÜ’NDE ATIK PİLLER TOPLANIYOR

BEYLİKDÜZÜ’NDE ATIK PİLLER TOPLANIYOR
Doğaya her zaman değer veren Beylikdüzü Belediyesi, bu kez de atık pillerin toplanması konusunda kolları sıvadı.

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ve Beylikdüzü Belediyesi ilçedeki atık pillerin evsel atıklara ve toprağa karışmaması için Adnan Kahveci Mahallesi’ndeki Kapalı Çarşamba Pazarı’nda Pil Adam’la birlikte Atık Pil Toplama Kutusu dağıttı.

 

2004 yılında kurulan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ülkemizde bu konuda yetkilendirilmiş tek kuruluş olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP), Beylikdüzü Belediyesi’yle birlikte “Atık Piller Çöp Değildir, Geri Dönüşebilir” diyerek ilçedeki vatandaşları, doğaya verilecek zararı en aza indirmek için bilgilendiriyor. Atık Pil Toplama Kampanyası kapsamında, Pil Adam ile birlikte Kapalı Çarşamba Pazarı’nda vatandaşlarla buluşan Beylikdüzü Belediyesi yetkilileri, konuyla ilgili bilgiler vererek, bir yandan da Atık Pil Toplama Kutusu dağıttı.

 

“Atık Piller En Yakınınızda Bulunan Kuruluşlara Verilebilir”

 

Verimli bir toplama sisteminin oluşması, tüketicilerin bilinçlenmesi ve atık pillerin geri kazanım işlemlerinin yürütülmesini amaç edinmiş olan TAP, atık pil biriktirmiş ve ulaştırmak isteyen tüketicilerin, internet başvurularının ardından pillerin evlerinden de toplanabileceğini bildirdi. Her yıl ortalama 500 ton atık pil toplanan kampanyaya katılımın daha da artarak, daha yüksek rakamlara ulaşması için kolaylık da sağlanmış durumda. Tüketiciler yakınlarında bulunan muhtarlık, belediye binası, okul, hastane gibi yerlere de pilleri götürüp bulunan kutulara bırakabilirler.

 

İçerisinde bulunan kimyasal maddelerin toprağa sızarak yer altı sularına karışabileceği piller konusunda tüketiciyi daha da duyarlı olmaya çağıran TAP ve Beylikdüzü Belediyesi, bu tip kutu dağıtımlarının devam edeceğini duyurularla halka ilan edeceklerini bildirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.