BEYLİKDÜZÜ’NÜN İNCİSİ GÜRPINAR SAHİLİ….

BEYLİKDÜZÜ’NÜN İNCİSİ GÜRPINAR SAHİLİ….
Beylikdüzü Belediyesi, yürüttüğü sahil çalışmaları ile Gürpınar Sahili’ni örnek teşkil edecek bir görünüme kavuşturdu. Yapılan çalışmalarla sosyal aktivitelere imkan sağlayacak hale gelen; sörf, dalgıçlık, bisiklet, koşu ve birçok spor faaliyetlerini için

Beylikdüzü günden güne gelişiyor. Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ise çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Ekiplerin Gürpınar’da yürüttüğü çalışmalar bütün hızıyla sürerken, sahil çevresi büyük bir değişimle örnek sahil kesimi oluyor. Gürpınar Sahili’nin insanın içini açan ve ilçenin yenilenen yüzü olduğunu vurgulayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, “Sahilimizde çok önemli sosyal aktiviteler ve spor dalları hayata geçiyor. Gürpınar Sahilimiz Beylikdüzü’nün incisi durumunda, herkesi bu güzelliği yakından görmeye davet ediyorum” diye konuştu.

Beylikdüzü Belediyesi, bugüne kadar Gürpınar Sahili’nde sayısız proje tamamladı. Plaja gelen halk için yüzen iskeleler yenilendi. Sahil şeridine 470 metre uzunluğunda 3 kademeli beton plaj yapıldı. Beton plaj üzerine belirli aralıklarla 29 adet engelli merdiveni ve belirli noktalara tam 13 adet denize inen krom kaplamalı çelik merdiven yapıldı.

 Spor Kulüpleri İçin Düzenlemeler…

 Gürpınar Sahili uzun ve geniş sahil şeridi ile birçok farklı spor dalının da hayata geçmesine olanak tanıyor. Bu doğrultuda Beylikdüzü Belediyesi, sahil alanını uygun hale getirecek çalışmaları da hızlandırıyor. Projeler kapsamında Sörf Kulübü’nden denize iniş merdiveni yapıldı. Dalgıç Kulübü’nün çevre düzenlemesi tamamlandı ve kulüpten denize iniş platformu yapıldı. Sahilde yer alan Beylikdüzü Sualtı Dünya Rekortmenleri Kulübü için de gerekli donanımlar sağlandı.

 Sahil Şeridi Genişletildi

 Gürpınar Sahili’ne 8 bin 254 ton asfalt serilerek, piknik alanı yolu asfaltlandırıldı ve sahil şeridi mevcut yolu 3,5 metre genişletildi. Sahildeki kaldırımlar boydan boya yenilendi. Yine sahile 2 bin 500 metre uzunluğunda bisiklet yolu yapıldı. 7 bin 500 metre uzunluğunda yol çizgisi boyandı. 180 adet beton duba yapılarak, sahile indirildi. 3,5 metre yüksekliğinde 180 metre uzunluğunda istinat duvarı kazandırılan Gürpınar Sahili’ne 300 kamyon kum serimi ile mevcut kumsal alan genişletildi.

 600 Araçlık Otopark…

 Sahilde yürütülen çalışmalara arızalı armatürlerin ve arızalı aydınlatma projektörlerinin bakım ve onarım çalışmaları da eklendi. Arızalı enerji besleme hatlarına ek muflar yapılarak, hatlar yenilendi. Sahildeki sosyal tesislere ise 150 metre ara besleme hattı çekildi. 600 araçlık otoparka da sahip olan sahile ayrıca araçların daha nizami park yapabilmeleri ve bisiklet yoluna girmemeleri için bin 200 araçlık stoper de yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.