Bilgilendirme çalışmaları meyvelerini vermeye devam ediyor

Bilgilendirme çalışmaları meyvelerini vermeye devam ediyor
Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen kapı kapı bilgilendirme çalışmasının devamı olarak ambalaj atıkları da kapı kapı toplanmaya başladı.

Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ambalaj atıklarının evsel atıklardan ayrı toplanarak geri dönüşüme kazandırılması için geçtiğimiz aylarda başlatılan bilgilendirme çalışmalarında ilçe halkına bilgilendirici broşür ve poşet bırakılmıştı. Çatalca halkının konuya gösterdiği duyarlılık ile ambalaj atıkları ekipler tarafından kapı kapı toplanmaya başlandı.

Çevreye duyarlı Çatalcalıların mahalle toplama programı ve günlerine göre mavi poşetlerde biriktirdiği ambalaj atıkları anons yapan araç ile toplanarak geri dönüşüme kazandırılıyor. Ekipler tarafından ayrıca ambalaj atıklarını ayrı toplayan hanelere yeni poşet de veriliyor.

Geri dönüşüm bir kültürdür

Çevre konusuna özel önem verdiğini vurgulayan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, geri kazanımın bir kültür olduğunu belirterek,  “Değerlendirilebilir atıkların geri kazanımı, hem ekonomi, hem çevre için önemlidir, bir kültürdür. Ambalaj atıklarının geri dönüştürülebilmesi için kaynağında, çöpten ayrı olarak toplanması ve temiz şekilde geri dönüşüm endüstrisine ulaştırılması gerekiyor. Belediye olarak konut sakinleri, işyeri sahipleri, kamu kurum ve kuruluşlarının çalışanları ile öğrencilere yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Bilgilendirme çalışmalarımız karşılık buldu ve duyarlı halkımız geri kazanım projesine sahip çıktı. Çevre konusunda bilinçli davranıp, ambalaj atıklarını evsel atıklardan ayrı toplayarak geri dönüşüme kazandırılması için katkıda bulunuyor ve bu atıklar aracımızla toplanıyor” şeklinde konuştu.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, sözlerinin devamında yediden yetmişe herkesi ambalaj atıklarının evsel atıklardan ayrı toplanarak geri dönüşüme kazandırılması projesine katılmaya, çevreye ve geleceğe sahip çıkmaya davet etti.

Mavi Poşette Biriktirilmesi Gereken Ambalaj Atıkları:

Kâğıt ve kartonlar

Gazete ve dergiler,

Kâğıt ve karton ambalajlar,

Mukavva kutular, kâğıt torbalar,

Karton içecek( süt, meyve suyu gibi) kutuları,

Kullanılmış defterler ve kitaplar, vs.

Plastikler

Su ve meşrubat ambalajları,

Sıvı yağ ambalajları,

Şampuan ve deterjan kutuları,

Kullanılmış plastik ev eşyaları (leğen, bulaşıklık, naylon kaplar, vs.)

Yoğurt ve margarin kapları,

Plastik bidonlar, vs.

Camlar

Su ve meşrubat şişeleri,

Reçel, konserve, sos kavanozları, vs.

Metallar

Metal içecek kutuları,

Yağ tenekeleri ve diğer tenekeler,

Konserve ve salça kutuları,

Metal mutfak gereçleri, vs.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.