Böyle bayram mı olur?

Böyle bayram mı olur?
Çatalca’da 19 Mayıs bayram tadında kutlanamadı. Etkinliklerin bir okul bahçesine sığdırılmasına ve katılımın az olmasına tepki gösteren Belediye Başkanı Cem Kara, “İçim kan ağlıyor kan. Böyle bayram mı olur” dedi. MHP İlçe Başkanı Ertuğrul Ölçer de “Atatü
 Haber: Bahadır Sügür

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Çatalca'da sönük geçti. Bayram kutlamalarının bir okul bahçesine sığdırılması nedeniyle katılım az oldu. 

Bizim bayramlarımız böyle miydi?

Duruma tepki gösteren Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, MHP Çatalca İlçe Başkanı Ertuğrul Ölçer ve CHP Meclis Üyesi Süleyman Kolcuoğlu programı erkenden terk etti. Cem Kara, "İçim acıyor. Değerli basın korkmayın bunları yazın. İçim kan ağlayarak ancak bu kadar dayanabildim programa. Bizim bayramlarımız böyle miydi. Böyle bayram mı olur" dedi.

Atatürk'ten rahatsızlar

MHP Çatalca İlçe Başkanı Ertuğrul Ölçer ise "Bayramları bitirdiler. Değerlerimizi yok etmeye çalışıyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz. Çatalca'da iktidar yalakalarına meydan bırakmayacağız. Böyle Bayram olmaz. Bizim statlarda, meydanlarda bayramlarımız vardı. Bugün bir okul bahçesine böyle bir bayram sığar mı? Atatürk isminden, onun kurduğu cumhuriyetin varlığından rahatsız olanların programıdır bu" diyerek sert bir dille tepkisini dile getirdi.

Çatalca hiçbir yere benzemez

İBB ve Çatalca Belediyesi CHP Meclis Üyesi Süleyman Kolcuoğlu de "Bu ilçenin kaymakamı yok mu? Evet kaymakamımız yok. Ama vekaleten bu programlara kim geldi ise programa o gelecek çelenk sunumuna katılacak. Savcımız burada, garnizon komutanımız burada, ama kaymakam yok. Böyle bir saçmalık var mı? Atatürk'ün önünde saygı duruşunda durmaktan bu kadar mı korkuyorlar! Böyle program olmaz. 19 Mayıs'lar bizim bayramımızdır. Atatürk'ü anma günüdür. Bu programda Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü anan hangi konuşma vardır? Çatalca hiç bir ilçeye benzemez. Benzetmeye çalışanlara müsaade etmeyeceğiz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.