Bu proje Türkiye’de bir ilk

Bu proje Türkiye’de bir ilk
Silivri Belediyesi Silkent A.Ş. Fırınlarında Ruşeymli ve tam buğdaylı ekmek üretimi yaparak Türkiye’de bir ilke imza attı.

Silivri Belediyesi  bir ilke daha imza attı.

Ruşeym ve tam buğdaylı ekmeğin tanıtımı için Yelken Resturant’da bir toplantı düzenleyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar “ Çocuklarımız Sağlıklı Ekmek Tüketiyor” sloganı ile başlatılan projenin ilk olarak okullarda uygulanacağını ve daha sonra da halk arasında yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini söyledi. Çok sıcak bir ortamda gelişen ve yoğun bir katılım sağlanan toplantıya, Silivri Kaymakamı Salih Keser eşi ile birlikte katılırken, köy ve mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve okul yöneticileri, Oda başkanları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.  Toplantıya katılan yaklaşık 200 kişi toplantıda Ruşeymli ve tam buğdaylı ekmek ile kahvaltı etme fırsatı buldu. Ruşeymli ve tam buğdaylı ekmek katılımcılar tarafından oldukça beğenilerek tam not aldı.

Çocuklarımız sağlıklı ekmek tüketiyor, ruşeymli ekmek üretiyor…

Tanıtım toplantısında konuşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Belediyesi Silkent A.Ş. fırınlarında üretilen ruşeym ve tam buğdaylı ekmeğin Türkiye’de bir belediye tarafından üretilmesinin bir ilk olduğunu, amaçlarının ise, piyasa değerlerini bozmak değil, diğer fırınlarından bu üretime özendirilmesi olduğunu söyledi. Güzel  ve sosyal bir proje olduğunu söyleyen başkan Işıklar yaptığı tanıtım açıklamasında; “Silivri Belediyesi okul kantinleri için sağlıklı ekmek üreterek, önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Türkiye’de bir ilk olan proje kapsamında Silivri Belediyesi, Halk Ekmek Fırını tarafından okul kantinlerinde satılmak üzere üretilen Ruşeymli Ekmek ve Tam Buğday ekmeğinin tanıtımı ve yaygınlaştırılması adına çalışmalara başladı. Özellikle İlköğretim Okullarının hedef kitlesi olduğu projede, küçük yaştaki çocukların sağlıklı beslenme alışkanlığı amaçlanmıştır. Bu kapsamda başlangıç olarak Silivri’de bulunan Piri Mehmet Paşa İlk Öğretim okulu, Abdullah- Aliye Can İlköğretim okulu, Turgut Reis İlköğretim Okulu, Fatih Koleji, Nurullah Baldöktü İlköğretim Okulu, Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu, 80. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve 75. YIL İlköğretim Okulu olmak üzere 10 ilköğretim okulu ziyaret edilip, okul yönetimi ve kantinleri ile görüşülmüştür. Proje kapsamında Mart ayı sonuna kadar, köylerde dahil olmak üzere bütün ilköğretim okullarının ziyaretlerinin tamamlanması planlanmaktadır.” Dedi.

Çocuklarımız geleceğimiz; geleceğimizin sağlıklı olması için çalışmak görevimizdir.

Işıklar, bu projenin sadece okullarda değil zaman içerisinde halk arasında da kullanılmasını yaygınlaştırma amacında olduklarını söyleyerek şöyle devam etti; “Sağlıklı ve bilinçli beslenmenin yaygınlaştırılması adına yürütülen projemizin 2. Ayağında, projenin öğrenci velilerine anlatılması ve bilgilendirilmesi planlanmaktadır. Bu kapsamda okullar da velilere projenin amacının ve gerekliliğinin anlatılacağı seminerler düzenlenecektir. Böylece bilinçli ekmek tüketiminin yaygınlaştırılarak; sadece okul kantinlerinde sınırlandırılmayıp evlerimize de girmesinin sağlanması amaçlanmıştır. Özellikle Ruşeym ekmeğinde katkı maddesi olmaması, ruşeymin yüksek oranda vitamin ve mineral içermesi sebebi ile çabuk bozulma özelliği göz önünde bulundurularak, günlük sevkiyat planlanmıştır ve 2 gün içinde tüketilemeyen ekmeklerde iade alınacaktır. Ayrıca halk ekmek büfelerimizde evlerde tüketilmek üzere 300 gr lık ruşeym ve tam buğday ekmekleri üretilip satışa sunulacaktır. Böylece okullarımızdan başlamak üzere tüm halkımızın sağlıklı ve bilinçli beslenmesi hedeflenmiştir. Çocuklarımız geleceğimiz; geleceğimizin sağlıklı olması için çalışmak görevimizdir.

Haber: Fatma Sarıbıyık

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.