BÜYÜK ACİZLİK!

BÜYÜK ACİZLİK!
Büyükçekmece Öğretmenevi’nin haciz yoluyla satılmasının meclis gündemine taşınması üzerine açıklama yapan Belediye Başkanı Hasan Akgün, icra müdürünü suçladı. Akgün, «Belediyelerin borcu çoktur, çeşitli yerlere haciz konulur. Ama bu kasıtlı bir hacizdir»
Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin Şubat ayı birinci oturumunda AK Parti Meclis Grubu haciz yoluyla satılan Büyükçekmece Öğretmenevi hakkında bir önerge verdi. AK Partili Mir Mehmet Öztürk tarafından okunan önergede, "Haciz yoluyla satışı yapılan Büyükçekmece Öğretmenevi'nin  kamuya tahsis kararının ne zaman alındığı, ne zaman haciz edildiği, ne zaman satışı yapıldığı ve kimlere satıldığı, meclis kararıyla kamuya tahsis edilen yerlerin satılmaması ve haciz konulmaması kararını onayladığımız tarihin Öğretmenevi'nin satışını engelleyememesinden dolayı bu kararın alınmasında gecikme olduğunu düşünmekteyiz. Bu kararın gecikmesinde ihmali olan şahısların tespit edilmesi ve  cezai talimatın yapılmasını arz ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

Ali Çebi'nin akrabası
Önerge hakkında konuşan Belediye Başkanı Hasan Akgün ise icra müdürü ve ha-ciz sahiplerini suçladı. Bütün belediyelerde haciz işlemlerinin olduğunu belirten Akgün, öğretmenevi haczinin kasıtlı yapıldığını savundu. Haciz işlemini başlatan kişinin Büyükçekmece Belediyesi eski Başkanı Ali Çebi'nin akrabası ve koruması olduğunu belirten Akgün "Bu haciz Büyükçekmece Kooperatif  Başkanlığı'nı yöneten vatandaşımızın alacağından doğan bir hacizdir. Bu alacak da Büyükçekmece sınırları içerisinde yer alan bir bölgeden değil, 1994'ten itibaren Büyükçekmece sınırları dışında kalan Yakuplu'daki bir yerden kaynaklanmaktadır" bilgisini verdi.

Suçlu icra müdürü
Açıklamasının devamında icra müdürünü suçlayan Akgün, "İcra müdürü buranın kurulduğu günden beri öğretmenevi olarak yapıldığını ve kullanıldığını biliyor. Bizim göndermiş olduğumuz yazıda haciz işlemlerinden önce veya sonrayı aramak biraz ipe un sermektir. İcra müdürü kamuyu değil kar-şı tarafı tutmuştur. Bunun üzerine konu mahkemeye intikal etmiş, dava açılmış ve hukuki süreç başlamıştır" dedi.

Peşini bırakmayacağım
Sözlerinin devamında adalete güvendiğini, öğretmenevinin poerdesinden masasına kadar belediye tarafından yapıldığını dile getiren Akgün, "Burayı 1997 yılında Milli Eğitim'e tahsis ettik. Öğretmenevi haricinde başka bir amaçla kullanılmadığı bilindiği halde icra dairesi tarafından satışa çıkarılmıştır. Mahkeme bu durumu göz önünde bulunduracaktır. Haciz işletimi başlatanlarla ilgili ödeme planlaması yapılmasına rağmen haczin gerçekleşmesinin altında kasıt arıyorum. Yapılan asla doğru değildir. Çünkü biz haciz için belediyeye ait metrekaresi 100 dolar olan 400 bin metre karelik bir alan göstermiştik. Değeri de yaklaşık 40 milyon dolar. Ka-nun diyor ki belediyenin göstereceği yerlere ancak haciz işlemi yapabilirsin. Oraya koymuyor, öğretmenevine koyuyor. Davalar bitsin bu konunun peşini bırakmayacağım" şeklinde konuştu.

Albatros'a da haciz konulmuş
Akgün'ün açıklamasından sonra konu hakkında söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Recep Erol, Büyükçekmece'nin herhangi bir gayrimenkulü ve demirbaşının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Bu noktada da Büyükçekmece'nin arsalarının çarçur edilmesine karşıyız. Özellikle öğretmenevini sadece öğretmenlerin kullanmadığını tüm Büyükçekmece halkının kulllandığı bilinciyle hareket ediyoruz. Büyükçekmece'de çok daha değişik yerler var bunlarla ilgili işlem yapılabilirdi ama direk öğretmeneviyle ilgili yapılmış. Albatros'ta da bir yerimiz var imarı olan. Oraya yapılabilirdi dedim ve oradaki arkadaşlar da bana tepki gösterdi. Biz Albatros'unda satışını istemiyoruz ama öğretmenevinin bu şekilde elimizden çıkmasını da istemiyoruz" dedi. Bu sözlere Akgün'ün cevabı "Albatrosa da haciz koymuş" şeklinde oldu.

Büyükçekmece Belediye Meclisi'nde Kültür Sanat Festivali gündemine dair görüşmeler sürerken AK Partili Meclis üyeleri Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali komisyonuna katılmak istediklerini belirtti. Bu talep üzerine açıklama yapan Başkan Akgün, "Bizler görüş ve önerilere açığız. Her zaman bu toplantılara katılabilirsiniz. Dediğinize aynen katılıyorum hiçbir sakıncası yok, festival toplantılarına sizlerde katılabilirsiniz" dedi.

Büyükçekmece Belediye Meclisi'nde dün şehit olan 5 polis ve asker de gündeme geldi. Şehitler için hazırlanan görüntü izlendikten sonra konuşan Başkan Akgün, "Asker, polis ya da sivil ne fark eder. Kim hangi işi yapıyorsa yapsın görevini en iyi yapan bu vatanı en çok sevendir" sözlerini sarf etti. Akgün" Bu izletiyi yorumsuz sunduk. Maalesef bugünde 5 şehit verdik. Bugüne kadar  toprağa düşen bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun. Ancak 1912'den itibaren devam eden emperyalist güçlere ait proje hiçbir zaman bu ülke üzerinde eksik olmayacak ve devam edecektir. Emperyalizm var olduğu müddetçe bizler devletini büyütmek, cumhuriyetini geliştirmek isteyen Türk Milleti olarak  çok daha uyanık, çok daha akıllı ve  sabırlı olmak zorundayız" dedi.

Sözün bittiği noktadayız
Ak parti Grup Sözcüsü Recep Erol ise, "Siyasetin, cümlenin ve kelimenin bittiği bir noktadayız" ifadesini kullanarak, "Gerçekten bu videoyu hazırlayan arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün hepimizin gündeminde olan ama son zamanlarda her gün bu olayların olması nedeniyle kanıksadığımız konulardı. Ama az evvel başkanımızın da ifade ettiği gibi cümlenin bittiği son noktadayız; konu vatansa gerisi teferruattır. Terör örgütünü ve destekçilerini buradan lanetliyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, emniyet mensuplarımızın üstün gayretleini biliyoruz ve her daim yanlarındayız. Teröristlerin bir yıkacağı yerde inşallah biz bin yaparak yolumuza devam edeceğiz. Bugün Türkiye'nin savunmasının uç beyleri olarak gördüğümüz Bosna'daki kardeşlerimizin, Bayırbucak'ta ki kardeşlerimizin, Türkmen kardeşlerimizin her daim yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum" diye konuştu. NİHAL ALTINGÖVDE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.