Büyük Aile’ye hacizci baba

Büyük Aile’ye hacizci baba
Büyükçekmece Belediyesi, vatandaşa haciz götürmeye hazırlanıyor..

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediye meclisindeki konuşmasıyla şaşırttı. Akgün, "Belediyemizin alacakları için ekip oluşturduk, kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız" dedi.

2015 yılı bütçesinin, Büyükçekmece’ye azami hizmet getiren yatırımlarda kullanılacağını belirten Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Meclisimizin bize emanet etmiş olduğu bütçeyi en iyi şekilde değerlendirileceğiz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan bu bütçe bizim namusumuzdur” diye konuştu.

Büyükçekmece Belediyesi’nin 2015 yılı bütçesi, CHP ve AK Parti gruplarının oybirliği ile kabul edildi. Belediyenin tahmini bütçesi 250 milyon Türk Lirası olarak kabul edildi.

Ekim ayı ikinci oturumunu gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Meclisi, 2015-2019 yılları Stratejik Planı, 2015 Mali Yılı Gelir Tarifesi ve 2015 yılı tahmini bütçesini oy birliği ile kabul etti.

Diğer belediyelere örnek olsun

Bütçenin kabul edilmesinin ardından konuşan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 250 milyon TL olarak kabul edilen bütçenin 160 milyon TL’sinin yatımlara ayrılacağını açıklayarak şunları söyledi: “Büyükçekmece Belediyesi’nin bütçesine bakıldığında önceki yıla göre yüzde 10’luk bir artış var. Zaten enflasyon oranı da yüzde 9’dur. Bütçe yoğun ve titizlikle yapılmış bir çalışma sonrası ortaya çıktı. Meclis üyelerimizin uyumlu ve yapıcı yaklaşımları sonucu da bütçemiz onaylandı. Bu bütçe bizim namusumuzdur. Halkın, tüyü bitmemiş yetimin hakkıdır. Meclisimizin bize emanet etmiş olduğu bütçe en iyi şekilde değerlendirilecektir. Canlı yayınlanan meclis oturumunda, Büyükçekmece halkının gözleri önünde uyumlu bir çalışma sergiledik. İttifakla bütçemizi onaylıyor olmanız diğer belediyelere örnek olsun. Bu güzel ve anlamlı bir imzadır. Ortaya koyduğunuz uyumlu çalışmadan ötürü her iki gruba da özel olarak teşekkür ediyorum. 2015 yılı bütçesinin belediyemize ve Büyükçekmece’mize hayırlı olmasını diliyorum.”

Alacakları kararlılıkla takip edeceğiz

 Alacakların tahsili için kararlı bir çalışma başlattıklarını da açıklayan Başkan Akgün, bu konuda da şunları söyledi: “Gelirlerimizin en kısa sürede tahsil edilerek hizmete çevrilmesi de halkımıza karşı olan borcumuzdur. Büyükçekmece halkı bizden hizmet bekliyor. Bunun için yasaların öngördüğü çerçevede tahsil edilmesi gereken ancak yasal süresinde ödemeyen alacaklarımızı n takibine başlıyoruz. Belediyemizin bürokrat ve hukukçularının da içinde bulunduğu bir ekip oluşturduk. Bu ekip iki aydır çalışmalarını sürdürüyor. Belediyemizin alacaklarını kararlılıkla takip edeceğiz. Bu konuda hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız.”                             

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum