Büyükçekmece Belediyesi, “İnsan Hakları Çalıştayı“nda

Büyükçekmece Belediyesi, “İnsan Hakları Çalıştayı“nda
Büyükçekmece Belediyesi, Güneydoğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı (NALAS) tarafından Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi ve Avrupa Komisyonu Yerel Yönetim Tesisi (LAF) işbirliği ile gerçekleştirilen "İnsan Hakları Çalıştayı"ndaki temaslarına başladı.
 Büyükçekmece Belediyesi kurucusu olduğu Marmara Belediyeler Birliği adına Brüksel'de başlayan ve 3 gün sürecek olan "İnsan Hakları Çalıştayı"na katıldı.

Ulusal ve uluslararası ilişkilerde belediyeciliğin öncü isimlerinden olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün Çin'de sürdürdüğü çalışmalar nedeniyle katılamadığı Brüksel programı Dış İlişkiler Müdürü Selin Burçak Ünal nezdinde sürdürülüyor.

 

 

"İnsan Hakları ve Cinsiyet Eşitliği"

 

Güneydoğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı (NALAS) tarafından Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi ve Avrupa Komisyonu Yerel Yönetim Tesisi ( LAF) işbirliğinde Brüksel'de 3 gün boyunca gerçekleşecek olan "İnsan Hakları Çalıştayı" çok önemli gündem maddelerini içeriyor.

"Yerel Düzeyde Kadın Erkek Avrupa Şartı'nın Uygulanmasına Yönelik Eylem Planı", İnsan Hakları ve Cinsiyet Eşitliği Alanlarında Faaliyetler", "Cinsiyet Eşitliği ve Yerel Yönetimler",  "AB Kurumları ve Karar Alma Süreçleri",  "Temel Hakların Korunmasında AB Politikası" gibi konularda gerçekleşecek olan çalıştayda, Türkiye'yi temsilen insan hakları üzerine çalışmalar yapan 5 uzman da katılacak.

 

"İnsan haklarının takipçisiyiz"

 

Büyükçekmece Belediyesi, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'na sahip, "İnsan Hakları ve Yerel Demokrasi" adına etkin çalışmalar gerçekleştirmişti. Bu çalışmaların sonucunda Avrupa Konseyi'nden "12 Yıldız Şehir" unvanını alan, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) Yerel Düzeyde Kadın Erkek Avrupa Şartı'nı imzalayan ve bu hususta başarılı çalışmalar gerçekleştiren ender belediyelerinden biri olduğunu hatırlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,"Cinsiyet Eşitliği ve İnsan Hakları  Çalıştayı"nın ülkemize büyük katkılar sağlayacağına eminim. Umudum tüm insanlık adına yararlı proje ve fikirlere imkan sağlamasıdır. Bunun takipçisi olarak Brüksel'de bulunacağız " dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.