Büyükçekmece halkı ağaç katliamına direniyor!

Büyükçekmece halkı ağaç katliamına direniyor!
İstanbul Büyükçekmece'de Belediye'nin satışa çıkarıp yerine otel yapmayı planladığı Albatros Parkı'nda mahalle sakinleri direnişe geçti. Yeşil alan ve deprem toplanma alanı olarak da kullanılan Albatros Parkı'na iş makineleri ve dozerl

 

İş makinelerinin bugün Albatros'a gelmesi üzerine dozerlerin önüne geçerek direnişe geçen yurttaşlar, sosyal medya üzerinden de yardım çağrısında bulundu.

Konuyla ilgili gazetemize konuşan mahalle sakinlerinden Hatice Akcan: "Burada belediye ile süren bir mücadelemiz var. Halk olarak burada otel istemiyoruz. Alanın yeşil alan olarak kalmasını istiyoruz. Sabah çok erken saatlerde insanlar henüz uyurken alanı boşaltıp ağaç kıyımına başladılar. Alanı boşalttılar. Ağaçlarımız iyice azaldı. Direnmeye çalışıyoruz. Biz burada dozerlerin önünde bekliyoruz. Alanımıza bir şey yapmalarına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.


BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Belediyeden yapılan açıklamada alanın Büyükçekmece Belediyesi'ne ait olduğu, tapulu ve imarlı mülk olduğu belirtildi. Açıklamada "Ayrıca, plan değişikliği ile imarı arttıran değil tamamen azaltan düzenlemeler yapılmış ve yapılaşma hakkı belediyemizin talepleri doğrultusunda azaltılmıştır." ifadelerine de yer verildi.

HABERDAR'DAN NOT:
BİZ AYNI HABERİ YAZMAKTAN BIKTIK. BELEDİYE AĞAÇLARI BUDAMAKTAN BIKMADI.
BU DEFA BİRGÜN GAZETESİNDEN ALDIK HABERİ...!!!

...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.